Iedere maand test Mokum Magazine een gerecht, drankje of snack. Wij zetten de winnaars van de felbegeerde 10 van Mokum Magazine van 2023 voor je op een rijtje. 

Chocoladetruffels

Jordino
Haarlemmerdijk 25-A
Betaald: €4,65
Oordeel: Zeg je chocoladetruffels, dan voldoet de vorm van deze exemplaren aan je verwachting. De pure, ge-cacao-poederde omhelzing in combinatie met de slagroomvulling vormen een complete bite. Alles klopt, dit is een typisch gevalletje van ‘smullen met je ogen dicht’.

Broodje bakkeljauw

Ram’s Roti
Jan van Galenstraat 107-F

Betaald: €4,50
Oordeel: Een flink bakbeest dat bestaat uit een knisperend broodje, zuur, sla en flink gekruide vis. Tomaat, knoflook en een licht pittigje voeren de boventoon. Werkelijk álles wordt uit de kast gehaald om je smaakpapillen te pleasen. Onze unanieme nummer één!

Spekkoek

Toko Makassar
Sam van Houtenstraat 35

Betaald: €3,40
Oordeel: Perfecte textuur en een heel fijne smaak. Van de (vanille)suiker tot de foelie, kardemom, noodmuskaat en de kruidnagel: álle ingrediënten komen tot hun recht. De laagjes zijn er 1 voor 1 af te pellen en ze zijn onweerstaanbaar. De onbetwiste winnaar van deze test.

IJs

IJshoeve Sloten
Sloterweg 1335
Betaald
: €3,60
Oordeel: Met torenhoge verwachtingen brengen we een onverwacht bezoekje aan de winnaar(s) van vorig jaar. Een ijsje scoren op een warme dag behoort een plezierige belevenis te zijn. Als je dan meteen vriendelijk wordt begroet en de dame achter de vitrine je voorziet van royale bollen, zijn er al bonuspunten verdiend. Maar dan het oordeel: het vanille-ijs is nog steeds zijdezacht en vól van smaak. Ook het aardbeienijs blijft een beproefd recept en deze is verrassend verfrissend. Maximale dooreet-factor: werkelijk álles klopt bij IJshoeve Sloten. Wat een knappe prestatie om deze test opnieuw te winnen!

Patat

Doardi
Van Limburg Stirumstraat 15

Betaald: €4,-
Oordeel: ‘Bestaan ze eigenlijk nog wel?’, vroegen wij ons af na het bekijken van Doardi’s Instagram. Om de hoek van het Westerpark worden we vriendelijk verwelkomd. Na onze bestelling wordt de patat gesneden waar we bij staan. De zak is goedgevuld met mooie, lange, krokante en luchtige frieten. De saus smaakt daadwerkelijk naar pinda’s en heeft de perfecte structuur. Dit patatje heeft de maximale dooreet-factor. Fantastische prestatie, van harte gefeliciteerd met deze overwinning!

Bokbier

Brouwerij De 7 Deugden – Bock + Sprong
Betaald
: €3,30
Omschrijving: Met 7% ietsje zwaarder dan een klassiek bokbier. Ook heeft deze een klein zoetje.
Oordeel: De hoppige geur en smaak doet ons denken aan IPA. Smaakvol en iets bitter. Het zoetje bevalt ons, het bier heeft een fijne, ‘droge’ afdronk en valt niet heel zwaar. We drinken maar al te graag door.

Speculaasjes

Gebroeders Niemeijer
Nieuwendijk 35

Betaald: €3,95
Aantal: 8 koekjes
Oordeel: Een heel mooi koekje met een prachtige, glanzende kleur. Superzacht, boterig en het heeft een zanderige structuur. Wij worden hier heel, héél gelukkig van.

Oliebollen

Tuincentrum Osdorp
Betaald: €3,-
Oordeel: Deze oliebollenkraam is zelfs in de zomer geopend. Inmiddels snappen wij wel waarom. We proeven twee krokante bollen met een zachte, luchtige en zeer smaakvolle binnenkant. De mooie en volle krenten vormen de perfecte combinatie met het deeg.

Productie Boris van Leeuwen, Koen van Assema, Martijn van Stuyvenberg