Een broodje bakkeljauw met peper en zuur is in Amsterdam makkelijk te vinden, maar waar scoor je de lekkerste van de stad?

1 Ram’s Roti

Jan van Galenstraat 107-F
Betaald: €4,50
Oordeel: Een flink bakbeest dat bestaat uit een knisperend broodje, zuur, sla en flink gekruide vis. Tomaat, knoflook en een licht pittigje voeren de boventoon. Werkelijk álles wordt uit de kast gehaald om je smaakpapillen te pleasen. Onze unanieme nummer één!
Cijfer: 10

2 Lalla Rookh (na brand tijdelijk gesloten)

Wijttenbachstraat 290
Betaald: €7,-
Oordeel: Dit is eerder bakkeljauw met brood dan brood met bakkeljauw. De Madame Jeanette is voortreffelijk en alle ingrediënten samen zijn een genot om te proeven. Wel betalen we hier een onacceptabel hoog bedrag voor. Qua smaak een waardige nummer 2 en we hopen dat Lalla Rookh snel weer opengaat.

3 Warung Mini Van Wou

Van Woustraat 19
Betaald: €4,50
Oordeel: De kabeljauw op dit ietwat kleffe broodje is erg toegankelijk. Perfect als introductie voor iemand die nog niet bekend is met deze lekkernij. Een kruidig tussendoortje waardoor je je voor heel even in Paramaribo waant.

4 Tjin’s

Van Woustraat 17
Betaald: €5,30
Oordeel: Voor deze powerbom moet je echt even gaan zitten. Het broodje is knapperig en de ingelegde komkommer is verfrissend. De haringachtige smaak valt ongetwijfeld bij de één meer in de smaak dan bij de ander.

5 De Hapjeshoek

Waterlooplein 6
Betaald: €4,50
Oordeel: Ook dit – iets te taaie – broodje is rijkelijk belegd. We proeven niet veel bijzonders en tóch vinden we ‘m wel lekker. Het zoetige nasmaakje doet vermoeden dat de vis misschien iets te lang met de baka bana heeft geknuffeld.

6 Kam Yin

Warmoesstraat 6
Betaald: €4,25
Oordeel: Deze variant lijkt te zijn geserveerd op Turks brood en smaakt wel heul erg naar tomaat. Wie is er uitgeschoten met de ketchupfles? Ook missen we een echte smaakmaker. Nee, een vrolijke associatie met Suriname zit er niet in.

Productie Boris van Leeuwen, Robert Plat, Martijn van Stuyvenberg 

Broodje bakkeljauw