Ieder jaar kijkt Mokum Magazine reikhalzend uit naar de voorspellingen van paranormaal medium Thomas Woolthuis. Wat staat Amsterdam in 2024 te wachten?

We durven het bijna niet te vragen, maar komt het in 2024 nog goed met onze Godenzonen?

Komend jaar gaat het beter. Al zijn de wonden nog niet echt geheeld, evenals de sfeer. Na een paar flinke aankopen klimmen ze uit het dal. Al zit een nieuw landskampioenschap er nog niet in.

Laten we het even hebben over het lot van BMers (Beroemde Mokummers). Na André Hazes is er nu Tino Martin. Gaat hij zijn huidige sterrenstatus overleven?

Een tweede Hazes zal er nooit meer komen. Hazes jr. is niet meer de oude en Tino is top, maar geen André (sr.). Hij zal even in een pauzestand’ belanden. Zijn drankgebruik gaat hem meer en meer parten spelen. Ik voorzie zelfs dat hij hulp gaat zoeken om van zijn verslaving af te komen. Na die sabbatical’ zal hij echter snoeihard terugkeren!

Hoe zie jij de toekomst van Matthijs van Nieuwkerk? En moeten we van nog meer BNers schandalen verwachten in dit ‘woke’ tijdperk?

Matthijs komt zeker terug, al zal dat eerst in een andere rol zijn. Voorzichtig achter de schermen waar hij, met zijn journalistieke kwaliteiten, weer iets moois gaat voorbereiden. Schandalen rond andere sterren? Daarop kan ik volmondig jaop antwoorden. Zo zal er een tv-persoonlijkheid, van de ene op de andere dag, van de buis worden gehaald vanwege jarenlange foute en geheime activiteiten.’

Lees ook: Thomas Woolthuis: ‘Er hangen donkere wolken boven Femke Halsema’
Amsterdam is de stad van demonstraties. Gaat dat uit de hand lopen?

Met name Amsterdam en Den Haag zullen het decor worden van opstanden en protesten, tegen de regering en lokale overheden. Ik zie heel veel schade, glas en branden.

Dat de gemeente af wil van de dames op de Wallen is geen geheim. Maar gaat dat ze ook lukken?

Voor de liefhebbers van de dames achter de ramen komen er steeds minder mogelijkheden. Ik voorzie dat ze in 2024 steeds minder prominent aanwezig zullen zijn. Je hoeft geen medium of helderziende te zijn om te kunnen voorspellen dat daardoor de activiteiten in achterkamertjes en op geheimelocaties in het centrum zullen toenemen. Overigens zal het Erotisch Centrum dat de gemeente voor ogen heeft niet het succes worden waarop men hoopt.

Tot slot, de jaarlijks terugkerende hamvraag: blijft Femke Halsema doof voor al je eerdere voorspellingen over haar aftreden?

Ja, niemand zo eigenwijs als Femke Halsema. Ze luistert niet naar mijn voorspellingen en ook niet naar de toenemende vraag om af te treden als burgemeester. Ik hoor echter ook van veel Amsterdammers dat ze beter begint te luisteren en, als Haarlemse, ook meer en meer Amsterdamse wordt. Ik geef de moed op om te zeggen dat ze gaat stoppen, anders zegt iedereen: ja, duhhh. Al lijkt haar invloed op een langer aanblijven dan strikt gepland toch echt afnemend.

Meer weten? Check www.thomaswoolthuis.nl

Interview Corrie Verkerk