Chocoladetruffels zijn er in vele varianten. Bij welke chocolatier scoor je de lekkerste van Amsterdam?

 

1 Jordino

Haarlemmerdijk 25-A
Betaald: €4,65
Oordeel: Zeg je chocoladetruffels, dan voldoet de vorm van deze exemplaren aan je verwachting. De pure, ge-cacao-poederde omhelzing in combinatie met de slagroomvulling vormen een complete bite. Alles klopt, dit is een typisch gevalletje van ‘smullen met je ogen dicht’.
Cijfer: 10

2 Van der Linde

Nieuwendijk 183
Betaald: €2,80
Oordeel: Onze eerste gedachte: wat een keurige prijs! Zoals het Holtkamp croquetje zich door middel van haar flinterdunne jasje onderscheidt, zo doen deze schelpvormige truffels dat ook met een subtiele, knapperige buitenkant. Van der Linde maakt zijn faam als publiekstrekker andermaal waar.

3 Huize van Wely

Beethovenstraat 72
Betaald: €4,79
Oordeel: In vergelijking met de concullega’s zijn deze klein van stuk. ‘Petieterige balletjes’, formuleert iemand uit het testpanel. Daarentegen genieten we van de krachtige chocolade die meteen smelt op je tong en er zit ook geen bitter nasmaakje aan.

4 Van Soest

Frederiksplein 1-A
Betaald: €5,10
Oordeel: Iets grotere bolletjes, maar ook duurder dan onze nummer drie. Vlokkerige truffels met een harde buitenkant en een fantastische karamel zeezout vulling, die we even niet zagen aankomen. Dat zoutige is overigens wel ietwat overweldigend.

5 Chocolate Company

Stationsplein 17-B
Betaald: €3,50
Oordeel: Wederom van die kleine konijnenkeuteltjes. De Chocolate Company blijft toch een beetje de McDonald’s onder de chocolatiers. Samengevat: zeer toegankelijke, maar niet zo heel bijzondere chocoladeblokjes die zich hebben vermomd als truffel.

6 Chocolatier Candela

Bilderdijkstraat 61
Betaald: €2,05
Oordeel: De goedkoopste exemplaren. Lijken op muisjes en zijn erg licht van kleur. Er zit een muffige smaak aan en qua smaak gaat het al richting eigen merk supermarktchocolade.

Productie Boris van Leeuwen, Martijn van Stuyvenberg, Robert Plat