Gemiddeld eten Nederlanders per persoon 47 chocoladepaaseieren rondom Pasen. Waar haal je de lekkerste (gevulde) exemplaren van Amsterdam?

1. Arnold Cornelis

Elandsgracht 78
Prijs: €8,20
Oordeel:Ambacht op zijn Amsterdams. Grote, feestelijk gedecoreerde chocolade eieren met de beste vullingen. Dit zijn de meest gevarieerde, soms luchtige en soms stevige exemplaren. Hashtag hele zakje leeggegeten.
Cijfer: 10

2. ’t Goede Soet

Keizersgracht 95
Prijs: €7,20
Oordeel: Bij ’t Goede Soet, met S-O-E-T, wordt er uitstekende cacao gebruikt. Het lijken wel mini-bonbons! Smaakvol, maar wel flinke suikerbommetjes.

3. Ganache

Oudekerksplein 17
Prijs: €11,00
Oordeel:Het smaakwalhalla voor de ware chocoladeliefhebber. Fraai vormgegeven paaseieren, die meteen uiteenvallen in je mond. Zalig, zalig en nog eens zalig – maar die prijs voor een zakje van 170 gram!

4. Van Roselen

Nieuwe Spiegelstraat 72
Prijs: €7,95
Oordeel: De specialist in zelfgemaakte bonbons en chocoladetruffels. Dit zijn heerlijke dooreters voor bij de koffie.

 

5. Roetman

Osdorperban 126-128
Prijs: €6,97
Oordeel:Een bekend Amsterdams familiebedrijf. De eieren zijn zeer zacht en romig en hebben een lekker cacaobittertje als nasmaak.

6. Stam

Osdorpplein 629
Prijs: €3,80
Oordeel:Bij Stam koop je eigen fabrikaat bonbons en chocolade. De smaak van deze flinke paaseieren is zeer toegankelijk, maar je krijgt wel kramp in je kaken van deze iets te harde paaseieren.

Productie Remco Buma, Robert Plat, Martijn van Stuyvenberg