Nu januari 2024 bijna is aangebroken zetten wij onze best gelezen artikelen van 2023 even op een rijtje. Op naar een schitterend nieuw jaar!

Klik op de kop voor het volledige artikel

André van Duin: ‘Ik ga waarschijnlijk strijdend ten onder’

Ook ’s lands meest geliefde komiek en tv-presentator André van Duin (76) liet zich thuis vastleggen voor de bijzondere Mokum Magazine rubriek ‘Kleurrijk in Zwart-Wit’. Volgend jaar wordt er een fototentoonstelling georganiseerd in Amsterdam.

Zo Vader, Zo Zoon: Oos Kesbeke en zijn zoons Camiel en Silvian

In deze rubriek belichten we bekende Amsterdamse vaders en moeders met hun zoons en/of dochters. In de maand maart: Oos Kesbeke (64) en zijn zoons Camiel (25) en Silvian (21).

Test: De beste patatzaak van Amsterdam

Ook dit jaar ging het testteam van Mokum Magazine weer op onderzoek uit. Ondanks een aantal flinke teleurstellingen kwam er toch een grote winnaar uit het vet. Bij welke oliebollenkraam scoor je de lekkerste oliebol van Amsterdam?

Goud Zuid: ‘De Zuidas is het New York van Nederland’

Oud-Zuid is de thuisbasis van welvarend Amsterdam. Én de vaste stek van zes classy ondernemende vriendinnen die in de Net5-realityserie Goud Zuid worden gevolgd. Maak kennis met Nancy, Dionne, Jamie, Gini, Lilian en Daniella.

Test: De beste oliebollenkraam van Amsterdam

Ook dit jaar ging het testteam van Mokum Magazine weer op onderzoek uit. Ondanks een aantal flinke teleurstellingen kwam er toch een grote winnaar uit het vet. Bij welke oliebollenkraam scoor je de lekkerste oliebol van Amsterdam?

Zo Vader Zo Zoon: Frans en Judith Louman & Michael van der Velden

In deze rubriek belichten we bekende Amsterdamse familiebedrijven. In de maand september: Frans Louman (77) en zijn dochter Judith (42) en schoonzoon Michael (38) van Slagerij Louman.

Mokum Magazine ijstest 2023: de top-18 ijssalons

Net als vorig jaar bezochten wij – op basis van de suggesties van de Mokum Magazine lezers – maar liefst 18 bekende ijssalons.

Jari Litmanen: ‘Amsterdam zal altijd een speciaal plekje in mijn hart houden’

Jari Litmanen (52) is de populairste buitenlandse speler ooit voor Ajax. De deur voor een functie binnen de club zal hij zelf nooit sluiten, vertelt hij tijdens het exclusieve interview met Mokum Magazine.

Bert Kops: ‘Amsterdam is niet meer zo exciting’

Leg een aantal bekende uitspraken van sporthelden als Mohammed Ali, Johan Cruijff en Roger Federer voor aan Bert Kops (60), vraagt wat hij ervan vindt en je hebt een spraakmakend interview met een echte Amsterdammer die nooit een blad voor zijn mond neemt.