Met deze verrassende BBQ tips van 5 bekende Amsterdamse slagers kun je binnenkort genieten van de perfecte barbecue.

Hergo (Beethovenstraat 49)

Jack Kooijman: ’Smaak komt met tijd. Heb dus geen haast als je gaat barbecuen. Zelf ben ik niet zo’n groot fan van gasbarbecues, want barbecuen is een kwestie van man, open vuur en vlees. En wat het vlees betreft: kies voor grote stukken, die je heel langzaam laat garen bij een temperatuur van 125 graden.’

Louman (Goudsbloemstraat 76)

Michael van de Velden: ‘Houd je van rundvlees en/of (biefstuk)spiesjes? De ietwat pittige Argentijnse marinade is helemaal hot op dit moment. Het recept? Heel simpel: marineer het vlees met olijfolie, paprikapoeder, zout, cayennepeper en knoflook. Eet smakelijk en geniet!’

Lees ook: De lekkerste gehaktballen van Amsterdam!

Bastiaan Res (Overtoom 474)

Bastiaan Res: ‘Allereerst: vrouwen kunnen veel beter barbecuen dan mannen. Dat komt omdat zij er meer rust en geduld voor hebben. Wij mannen willen altijd groot en veel, terwijl vrouwen subtieler zijn. Voor een perfecte barbecue zou ik willen adviseren dat je er een proefbattle van maakt. Kies een aantal verschillende braadworstjes, zoals venkel, bakchorizo, kalfstruffel of een Vlaams braadworstje. En kies ook eens voor een entrecote, een ribeye of een bavette in plaats van een biefstuk of hamburger. Het lekkerste sausje? Knoflooksaus is altijd goed, maar een beetje jaren 90, dus ik adviseer een vers gehakte chimichurri!’

De Schuyt (Johannes Verhulststraat 106)

Evert Blauwendraat: ‘De ultieme tip voor een complete easy BBQ? Bij goed vlees hoort ook een lekker bijgerecht, zoals bijvoorbeeld één van onze overheerlijke salades!’

Ton Pouw (Haarlemmerdijk 95)

Ton en Els Pouw: ‘Barbecuen begint met goed scharrelvlees van de Keurslager met een eigen boerderij. Als je iets aparts wilt, kies dan bijvoorbeeld eens voor een T-Bone. Haal deze ruim van tevoren uit de koeling en grill ‘m kort af, ongeveer 5 minuten per kant. Meet de kerntemperatuur tijdens de bereiding. Voor de marinade geldt: goed vlees smaakt van zichzelf. Zout en peper is vaak al genoeg. Voor de liefhebbers van een lekkere hamburger hebben we de volgende tip: koop eens een weideburger (iets grover gemalen rundvlees) en kleed ‘m aan met brood en koolsalade. Of maak ‘m caprese, met sla, tomaat en mozzarella. Ook gekarameliseerde uien zijn erg lekker bij een weideburger. Fruit wat uitjes op lage temperatuur aan, voeg een scheutje balsamico azijn en bruine suiker toe en laat het een half uurtje smoren. Tot slot: ook vegans zijn bij ons aan het juiste adres, want wij maken meerdere soorten vegan worstjes, spiesjes en burgers en we verkopen sinds kort de kruiden en specerijen van het merk Natural Spices.’

 

Productie Martijn van Stuyvenberg

 

BBQ