Speciaal voor de BBQ weken geven 5 Amsterdamse slagers je deze week elke dag een tip. Vandaag: Ton Pouw.

Ton Pouw (Haarlemmerdijk 95)

Ton en Els Pouw: ‘Barbecuen begint met goed scharrelvlees van de Keurslager met een eigen boerderij. Als je iets aparts wilt, kies dan bijvoorbeeld eens voor een T-Bone. Haal deze ruim van tevoren uit de koeling en grill ‘m kort af, ongeveer 5 minuten per kant. Meet de kerntemperatuur tijdens de bereiding. Voor de marinade geldt: goed vlees smaakt van zichzelf. Zout en peper is vaak al genoeg. Voor de liefhebbers van een lekkere hamburger hebben we de volgende tip: koop eens een weideburger (iets grover gemalen rundvlees, zie foto) en kleed ‘m aan met brood en koolsalade. Of maak ‘m caprese, met sla, tomaat en mozzarella. Ook gekarameliseerde uien zijn erg lekker bij een weideburger. Fruit wat uitjes op lage temperatuur aan, voeg een scheutje balsamico azijn en bruine suiker toe en laat het een half uurtje smoren. Tot slot: ook vegans zijn bij ons aan het juiste adres, want wij maken meerdere soorten vegan worstjes, spiesjes en burgers en we verkopen sinds kort de kruiden en specerijen van het merk Natural Spices.’

Productie Martijn van Stuyvenberg