Wraps zijn lekker, snel en makkelijk. Je hebt ze in eindeloze variaties, maar waar eet je de allerlekkerste en best gevulde wraps van Amsterdam?

1. Komagene

Molukkenstraat 147
Prijs: €4,95
Oordeel: It’s a wrap! Deze chicky chick schnitzel wrap met kip schnitzel, sla, komkommer, rucola, peterselie, rode ui, groene olijven en witte kool is een originele, prijsvriendelijke en smaakvolle allemansvriend die de concurrentie het nakijken geeft.
Cijfer: 10

2. The Lebanese Sajeria

Wijde Heisteeg 1
Prijs: €9,00
Oordeel: Libanezen zijn bescheiden mensen, maar over de verrukkelijke Beef and Labneh wrap (‘flatbread’) mogen ze best even opscheppen. Wel even de laurierblaadjes er tussenuit vissen.
Cijfer: 9 1/2

3. The Pom Bar

Cabralstraat 49-H
Prijs: €7,50
Oordeel: Bij deze gulle Surinaamse uitblinker wordt een giga wrap tot een ‘lichte maaltijd’ gerekend. Wij zijn vooral lovend over de pittig-zoetzure smaakcombinatie.
Cijfer: 9

4. Bagels & Wraps

Kleine Gartmanplantsoen 28
Prijs: €5,30
Oordeel: De Valley Girl Wrap bevat een veilige combinatie van gerookte kalkoen, tomaat, salsa, jalapeño en cheddar kaas. Kan op de lijst van culinaire guilty pleasures.
Cijfer: 8

5. Litedark

Utrechtsestraat 22
Prijs: €6,50
Oordeel: De place to be voor versbereide shakes, powersoepen, powershots. De frisse vegawrap met spinazie, kikkererwten, komkommer, paprika, olijven, basilicum en feta blijkt een prima vuller, maar is niet bepaald spectaculair.
Cijfer: 7

6. Munch Fit Food To Go

Beethovenstraat 77
Prijs: €7,50
Oordeel: Soms heb je gewoon even geen zin om te hydrateren, cleansen, detoxen of om je immuunsysteem te boosten. Dit is niet meer dan een fantasieloze salade met een volkoren jasje aan.
Cijfer: 6