‘Kan het kloppen dat ik Mokum Magazine al een tijdje nergens meer zie liggen?’ Dat is de meest gestelde vraag in de afgelopen twee maanden die wij per e-mail binnenkregen. Telkens als deze vraag werd gesteld, gaf mij dat een gevoel van teleurstelling. Alsof ik had gefaald. En ik durf ook best toe te geven dat ik vaak gehuild heb van frustratie. Overgegeven ook, van de stress. De verdere fysieke ongemakken zal ik je besparen, maar één ding is duidelijk: ook Mokum Magazine werd bijna verslagen door de intens gemene en onberekenbare tegenstander die de naam ‘corona’ draagt. terug

Twee maanden lang zijn we alleen digitaal verschenen. Mokum Magazine kan bestaan door middel van advertentie inkomsten en Amsterdammers die voor €25,- per jaar (12 edities) een abonnement nemen. Vaak krijgen we dan te horen: ‘waarom zou ik dat doen, jullie blad is toch gratis?’ Maar je ziet hoe snel het mis kan gaan als je klein en kwetsbaar bent, zoals wij. Achter de schermen hebben we met z’n allen geknokt voor wat we waard zijn. We werden gesteund door lieve vrienden, kennissen en oude bekenden die spontaan een abonnement namen om Mokum Magazine te supporten. Terwijl we knock-out op de grond lagen, werden we omhoog gehesen door talloze hondstrouwe supporters die onze ‘wedstrijden’ al sinds 2012 volgen. Want geloof mij: een editie maken van Mokum Magazine is een zware wedstrijd, die heel veel geld kost.

Lees ook: De burgemoe’r

We zijn er dus nog lang niet. Je moet het zo zien dat Mokum Magazine op dit moment in een revalidatiekliniek zit. Het herstel gaat tergend langzaam. Ook onze adverteerders hebben rake klappen gehad en sommigen van hen durven het nog niet aan om hun bedrijf of product te promoten. Meer dan ooit komt het op júllie aan. En ik voel mij als een bedelaar van de Daklozenkrant als ik bij deze een beroep op je doe om abonnee te worden. Wacht niet langer en regel het meteen via de website aboland.nl. Je hoeft slechts dat heerlijke woordje ‘Mokum’ in te typen bij het kopje ‘online regelen’ en dan krijg je Mokum Magazine 12 maanden lang als eerste thuisgestuurd. Ik hoop dat je het ons gunt, al snap ik ook heel goed dat het voor sommigen best een flink bedrag is om €25,- uit te geven in deze moeilijke periode. Maar alle beetjes helpen en met jóuw support kunnen wij het aan om het allerleukste tijdschrift van Amsterdam te blijven maken!

Martijn van Stuyvenberg
Hoofdredacteur Mokum Magazine

terug terug