Volkorenbrood is de meest gegeten broodsoort van Nederland. Waar haal je de lekkerste van Amsterdam?

 

1 Simon Meijssen

Nieuwe Vijzelstraat 5
Prijs: €2,70
Oordeel: ‘Brood moet meer zijn dan de drager van je beleg’, zo luidt de theorie van Simon Meijssen. Die belofte wordt waargemaakt: we proeven een lekker stevig en toch zacht volkorenbrood met een superlekker korstje. De unanieme winnaar van deze test!

2 Hartog’s Volkoren

Wibautstraat 77
Prijs: €2,45
Oordeel: Hartog’s volkorenbrood heeft een compacte vorm, ruikt heerlijk en het brood heeft een sappige, licht zoete smaak. Deze fraai gebakken voedzame volkoren bom is naar onze smaak bijna een delicatesse.

3 Kaasland

Haarlemmerdijk 1
Prijs: €2,65
Oordeel: De plastic broodzak is moeilijk te openen, omdat de tape eraan vastkleeft. Op dit toegankelijke volkorenbrood valt verder heel weinig aan te merken: het bevat een lekkere korst en een heerlijke (na-)smaak.

4 De Bakkerszonen

Roetersstraat 2
Prijs: €2,80
Oordeel: Dit Hollandse volkorenbrood is iets minder uitgesproken, maar wel een echte dooreter. Een niets aan de hand brood voor iemand die graag veel boterhammetjes eet in zijn lunchpauze.

5 BBROOD

Rozengracht 180-182
Prijs: €3,20
Oordeel: Dit grovere en qua structuur ongelijkmatiger volkorenbrood heeft een natuurlijke smaak en is vrij stevig. Heel vol en mals, maar na twee sneetjes houden we het wel voor gezien.

6 Vlaamsch Broodhuys

Elandsgracht 122
Prijs: €9,45
Oordeel: We kopen een schreeuwend dure giga volkoren unit waarvan een heel gezin de hele week zou kunnen eten. Een robuust volkorenbrood waar je lekker lang op kan kauwen vanwege de wat vastere structuur.

Productie Remco Buma, Robert Plat, Martijn van Stuyvenberg