Welke Amsterdamse brouwerij maakt het lekkerste lentebier van 020?

1 Brouwerij ’t IJ

PaasIJ – 7%
Betaald: €3,25
Oordeel: Een licht, amberkleurig en fris biertje. De aroma’s vormen een mooie balans tussen fruit, koriander, gist en hop. Hét perfecte biertje voor een zonnige lentedag.
Cijfer: 10

2 De Eeuwige Jeugd

Gleuvenglijder
Blond – 5,5%
Betaald: €2,76
Oordeel: Dit frisse en fruitige blond bier drink je op een terras, bij een barbecue, maar kan ook zeker tijdens het diner. Leuk weetje: dit is een samenwerking met de Amsterdamse Foodhallen, gelegen in de oude tramremise van Amsterdam-West. De eindhalte voor alle gleuvenglijders!

3 Breugem

Flirt
Lentebok – 6,8%
Betaald: €3,60
Oordeel: Het perfecte voorjaarsbiertje. Want de dagen worden warmer, de rokjes worden korter en we zoeken elkaar weer op, aldus het etiket. Flirt is een lentebok met een zacht, bloemachtig aroma, zoete mouttonen en een fijne hop-kruidigheid. Een stuk frisser dan de concurrentie, maar zeker geen dom blondje!

4 Kleiburg

Bloemenbok
Lentebok – 6,6%
Betaald: €3,30
Oordeel: De brouwerij van Kleiburg vind je midden in de Bijlmer, tussen flats en kantoorkolossen. Tijdens het drinken van deze Amsterdamse lentebok lijken het versgemaaide gras en de krokussen op te bloeien. Er zijn echte (gedroogde) bloemen verwerkt in dit bier. Deze bloemen zijn ‘getrokken’ zoals bij thee en dat geeft het bier een smaak van bloemige thee.

5 Gebrouwen door Vrouwen

Bloesem Blond
Blond – 6,2%
Betaald: €2,80
Oordeel: Bloesem Blond is een helder blond bier van 6,2% met vlierbloesem. Dit zorgt voor een bloemig aroma en geeft een frisse afdronk. Prima biertje om de bloemetjes mee buiten te zetten, maar niet onze favoriet. 

6 Brouwerij het Paleisje

Maximaaltje
Blond – 5,5%
Betaald: €2,85
Oordeel: Het Paleisje opende op 27 april 2020 de deuren, inderdaad: op de verjaardag van koning Willem-Alexander. Het Maximaaltje is een blond, troebel bier van 5,5%. In de smaak tonen van citrus, sinaasappel en koriander. Licht en verfrissend, maar ook een beetje gewoontjes.

Productie Boris van Leeuwen, Joey van Houten, Koen van Assema

lentebier