Vrijdagmiddag 7 juni om 15.00 uur begint de 11e editie van Red Light Jazz in het wereldberoemde Casa Rosso Theater aan de Oudezijds Achterburgwal. Als vanouds met een optreden van Hans Dulfer, de nestor van de Nederlandse jazz. Zondagavond 9 juni wordt het festival afgesloten met een concert van Candy Dulfer’s jazzband in de Grand Ballroom van Anantara Grand Hotel Krasnapolsky op de Dam.

Voor het eerst in het bestaan van het grootste jazzfestival van Amsterdam zijn er dit jaar ook optredens buiten het centrum. In het Zandkasteel aan het Bijlmerplein in Zuid-Oost staan op zaterdag 8 juni in samenwerking met de fonkelnieuwe organisatie ZO Jazz Stage eveneens een aantal Red Light Jazz concerten op het programma.

Vrije toegang

Naast het Zandkasteel zijn er meer hoofdpodia van het festival waar optredens plaatsvinden die alleen met een geldig entreebewijs kunnen worden bezocht, zoals het BIMHUIS, De Waalse Kerk, het TOBACCO Theater, Anantara Grand Hotel Krasnapolsky, Restaurant Sea Palace en Casablanca, het oudste jazzpodium van de stad. Verder zijn er circa 30 cafés en historische locaties in de oude binnenstad met vrije toegang tot de jazzoptredens die daar in het festivalweekend plaatsvinden.

Line-up

Het Red Light Jazz-programma van 2024 is, net als voorgaande jaren, gevarieerd en internationaal van karakter met behalve de reeds genoemde concerten van Hans Dulfer en Candy Dulfer tevens optredens van onder meer het trio Sheryl Bailey/Joris Teepe/Jamie Peet, Alex Hitchcock, BOI AKIH, The Pulitzers, Graziëlla Hunsel Rivero, Wouter Kiers, Hermine Deurloo/Gwylim Simcock/Mike Walker, Michael Simon’s Asian Connection, Irene Reig, Tijn Wybenga & Friends waaronder trompettist Avishai Cohen, Denise Jannah & Atzko Kohashi, ROSEYE, Federica Lorusso, The Hi-Stakes, Sam Newbould Quintet, Ruben Hoeke Band en Ellen ten Damme.

Red Light Jazz pakt dit jaar ook uit met een vertoning van de buurt gerelateerde documentaire ‘Vreemd Land’ uit 1995 van Theo Uittenbogaard, te zien op een groot scherm op de Nieuwmarkt. Dit onder voorbehoud van toestemming van de gemeente.