In de categorie ‘gezonde tussendoortjes’: waar koop je het lekkerste bananenbrood van Amsterdam? 

1 LOT61

Kinkerstraat 112
Betaald: €3,50
Oordeel: Superlatieven schieten ons tekort om dit bananenbrood te omschrijven. Deze grote, dikke plak met een bijna spekkoek-achtige structuur heeft die heerlijk zoete échte bananensmaak. De absolute winnaar van deze test!
Cijfer: 10

2 Willem-Pie

Johan Huizingalaan 76
Betaald: €2,50
Oordeel: Da’s andere (bananen)koek! We proeven een verrukkelijke, kraakverse en sappige plak die bijna in de buurt komt van een gebakje. Dit is geen tussendoortje maar een traktatie.

3 De Bakkersfiets

IJburglaan 842
Betaald: €3,95
Oordeel: Deze ‘mini-cake’, een brood van tarwebloem en bananen, is mooi verpakt en ziet er prachtig uit. We proeven pinda’s en kaneel als verrassende mede-smaakmakers. Erg lekker.

4 Back to Black

Weteringstraat 48
Betaald: €3,60
Oordeel: Het is naar onze smaak allemaal net ietsje too much bij dit vegan bananenbrood: net een beetje te zoet, iets te zompig en het bevat teveel kaneel.

5 Berry

Bilderdijkkade 27
Betaald: €3,50
Oordeel: Oeps, een deel van deze suikervrije plak bananenbrood is aangebrand en niet eetbaar. De rest van de buitenkant is daarentegen wél lekker knapperig, maar toch zijn we niet helemaal weg van de wat grovere structuur en de toegevoegde rozijnen.

6 STACH

Haarlemmerstraat 150
Betaald: €2,75
Oordeel: ‘STACH weet wat lekker is’, staat er op de website vermeld, maar deze plak bananenbrood valt helaas tegen. Glutenvrij en zonder geraffineerde suikers weliswaar, maar het is een smakeloze snack waarvoor we niet nog eens in de rij gaan staan.

Productie Remco Buma, Robert Plat, Martijn van Stuyvenberg