Pastel de nata is een Portugese delicatesse die je op steeds meer plekken in Amsterdam kan scoren. Spoiler: alle deelnemers scoren een ruime voldoende. Maar waar verkopen ze de allerlekkerste van 020?

1 Casa Bocage

Haarlemmerstraat 111A
Betaald
: €2,50
Oordeel: Wij gaan bijzonder goed op deze superromige variant. De vanille- en kaneelsuiker zijn perfect in balans. Opmerking van – hoe kan het ook anders – de heer van Houten: alsof er een Portugees engeltje over mijn tong heeft gepist!
Cijfer: 10

2 Mister NATA

Haarlemmerdijk 37
Betaald: €2,95
Oordeel: Het bladerdeeg is krokant en de zijdezachte vulling komt hierdoor goed tot zn recht. Je proeft dat meneer NATA maximale zorg en aandacht aan zijn huisgemaakte producten heeft besteed. Bij elke hap krijg je steeds meer de behoefte om een retourtje Lissabon te boeken.

3 Il Tramezzino

Haarlemmerstraat 79-A
Betaald: €2,50
Oordeel: Ook bij deze zaak, die bekend staat om de verrukkelijke sandwiches, zijn de smaken van de Portugese klassieker goed in balans. Het deeg is crispy en de vulling smeuïg. De top-3 is deze maand erg aan elkaar gewaagd.

4 Franggo

Eerste Sweelinckstraat 9-H
Betaald: €3,-
Oordeel: Franggo staat met name bekend om de frame grilled gerechten. Zo te proeven zijn ze bij de zoetigheden die naar de naam pastel de nata luisteren uitgeschoten met de kaneel. Toch is ook deze traditionele custardcake best lekker, maar die overheersende kaneelsmaak begint op den duur te vervelen.

5 Sophie Eats

Maasstraat 88
Betaald: €3,25
Oordeel: Sophie van Oyen komt oorspronkelijk uit de cateringwereld en met haar team deelt zij de passie voor lekker eten. Ook de smaak van dit gebakje stelt niet teleur. Alleen de prijs is aan de hoge kant.

6 De Laatste Kruimel

Langebrugsteeg 4
Betaald: €1,-
Oordeel: Tja, wat kun je verwachten van een piepkleine pastel de nata van slechts een euro? Dit is het minst krokante taartje. En wéér die kaneelsmaak!Het is lekker en we zijn niet ontevreden, maar de afstand tot het land van de ultieme zoetekauwers is te groot.

Productie Boris van Leeuwen, Joey van Houten, Koen van Assema