Opticien: Ralph Optiek
Bril: Nike Vision
Cap: Mokum Made
Sweater: Loenatix
Jeans: Amsterdenim
Sneakers: HOFF

Volwassen mensen die ruzie met elkaar maken over de intocht van Sinterklaas in Amsterdam, waarna de burgemeester een oud-Journaallezeres belt om de boel te sussen. Ik ben benieuwd of de schrijvers van GTST hebben opgelet, want dit is toch wel een briljant scenario, hoor. Al snel had Noraly Beyer het voor elkaar: de breuk tussen twee trieste groepjes ruziënde vrijwilligers is weliswaar nog steeds niet helemaal gelijmd, maar van 2 voorgenomen Sinterklaasintochten is geen sprake meer. De burgemeester trok haar conclusies uit Beyers bevindingen en gaat aan het einde van het jaar zelf ook nog even uitleggen waarom die nakleuterende kinderfeestverpesters dit jaar niks in hun schoen hebben gekregen.

Ik vind het jammer dat de taak van Noraly daarmee is volbracht, want ik zie er wel een conceptje in. Noraly to the rescue: zet deze 75-jarige prachtvrouw in bij elke twist of tweestrijd die er in Amsterdam plaatsvindt – en dat zijn er nogal wat – en laat háár het oplossen. Gun haar een etage op de Herengracht 502, waar ze alle ruziezoekers en herrieschoppers tot de orde roept. Noraly luistert en velt een oordeel over huizenschaarste, krakers, autoluwe straten, lawaaiflitspalen, de (gebrek aan) controle van de coronapas, vrouwonvriendelijke wethouders, maar bijvoorbeeld ook over Amsterdammers die een boete van €250,- krijgen zodra ze hun hangmatje in het Vondelpark hebben ophangen. Ook moet Noraly het dossier nog eens nalezen dat kaassoufflé-hater Kukenheim zo belangrijk vindt: snackbars zullen uit het straatbeeld verdwijnen, omdat Amsterdammers in 2030 grotendeels op plantaardig voedsel moeten kauwen.

Lees ook: ‘De wereld is k#t’

Ik adviseer Halsema om een bindende Rijdende Rechter-achtige functie voor Noraly Beyer te creëren, want ik voorzie dat onze stad er met sprongen op vooruitgaat. Is er ergens tweespalt? Bemiddelingsbureau Beyer komt (uiteraard op de oude, geruisloze e-bakfiets van Groot Wassink) eventueel ook bij u langs! Dát wordt de slogan, waarna ze telkens met haar vertrouwde, herkenbare stem afsluit met de woorden: ‘dít is mijn uitspraak – en dáár moet u ’t mee doen. Tot slot nog even het weer: half tot zwaar bewolkt en af en toe een flinke bui bij een middagtemperatuur van ongeveer 10 graden. Ik wens u nog een heel goedenavond!’

Martijn van Stuyvenberg
Hoofdredacteur Mokum Magazine