Speciaal voor het jubileumjaar, waarin het 50-jarig bestaan van Hotel Okura Amsterdam wordt gevierd, is er een signature cocktail samengesteld.

Iedereen die een drankje komt doen bij de Twenty Third Bar van Hotel Okura Amsterdam is onder de indruk van het uitzicht, dat tot ver voorbij de stadsgrenzen reikt. Dichterbij geeft het een nieuwe kijk op de typische bouwstijl van het omringende Amsterdam-Zuid met zijn schuine zichtlijnen, huizenblokken rondom binnentuinen en kenmerkende details van de Amsterdamse school-stijl. Tijdens zonsondergang kleurt de hemel roze en terwijl het donker wordt, verschijnen steeds meer fonkelende lichtjes. Een zeldzaam mooi decor om te genieten van een goed glas wijn of een van de bijzondere cocktails die hier door de ervaren bartenders wordt gemixt.

Signature cocktail

Speciaal voor dit jubileumjaar, waarin het 50-jarig bestaan van Hotel Okura Amsterdam wordt gevierd, heeft het barpersoneel een signature cocktail samengesteld. Een drankje waarin alles wat Hotel Okura onderscheidt samenkomt: luxe, ambacht, tradities en aandacht voor detail. Het basisidee, om 50 ingrediรซnten te mixen, werd haalbaar toen een van de bartenders op het idee kwam om Monkey 47 Gin te gebruiken; een bijzondere spirit met 47 botanische ingrediรซnten waaronder kardemom, pompelmoes, gember, citroengras, salie en jasmijn.

Stirred, not shaken!

Er hoefden nu nog maar drie ingrediรซnten aan de cocktail toegevoegd te worden om tot 50 te komen. Na lang mixen, proberen en proeven werd gekozen voor een verfijnde Italiaanse bergamot likeur, een traditionele Japanse plum sake en een toplaagje van huisgemaakt champagneschuim. De ingrediรซnten worden afgemeten, stirred (not shaken) en overgegoten in een gekoelde coupe. Het schuimlaagje wordt versierd met een speciaal voor de gelegenheid ontworpen rondje van eetbaar papier waarin het logo van Hotel Okura Amsterdam is verwerkt. Het resultaat is verfijnd, exotisch en zeer elegant. Een jubileumcocktail om geheel in stijl mee te proosten!

Hotel Okura Amsterdam
Ferdinand Bolstraat 333
1072 LH Amsterdam
www.okura.nl