De nieuwe lading haring is binnen! Maar hoe smaakt die? John Tol van Vishandel Tol & de Geus vertelt je alles over de Hollandse Nieuwe.

John: โ€˜De Hollandse Nieuwe is heerlijk mals en vet met een frisse en boterige nasmaak. Precies waar haring aan moet voldoen! Hij proeft bijna hetzelfde als die van vorig jaar, alleen is deze ietsje vetter. Elke nieuwe lading vriezen we minimaal 48 uur in en daarna gaat die drie dagen in de koeling. Dan ontdooit het rustig, zonder temperatuurverschillen en wordt die perfect. Het ontdooiproces is misschien wel het belangrijkst. Dat bepaalt de structuur en de smaak. Dit jaar is de nieuwe haring top!โ€™

Aanbieding bij Vishandel Tol & de Geus: โ‚ฌ7,- voor 3 stuks haring! (Normaal โ‚ฌ2,50 per stuk)
Middenweg 52
www.vishandeltolendegeus.nl

Tekst Boris van Leeuwen Foto Jeroen Tuijp Foodfocus Photography