Een fruitboom in de tuin: wie wil dat nou niet? Maar niet alleen in de tuin kun je van een fruitboom genieten, er zijn ook erg veel verschillende terrasboompjes beschikbaar.

Terrasboompjes

Deze worden niet groter dan 150 centimeter, waardoor ze makkelijk in een pot kunnen. Denk hierbij aan appels, peren en kersen. Let er wel op dat je een zelfbestuivende boom koopt, want dat is een stuk eenvoudiger. Nieuw in het Intratuin-assortiment zijn de fruit towers. Dit zijn smalle bomen die redelijk hoog kunnen worden. Ze geven hun vruchten dicht tegen de stam aan en blijven smal. Ideaal voor de wat kleinere tuinen.

Appelboom

Er is geen boom waar ze bij Intratuin Amsterdam meer verschillende soorten van aanbieden dan appelbomen. Er zijn ontzettend veel verschillende appels verkrijgbaar, en deze komen allemaal van andere soorten bomen. De elstar is een veilige keuze als je een appelboom in de tuin wil. De vruchten zijn zoet en de boom is mooi.

Perenboom

Er zijn ook veel verschillende soorten perenbomen verkrijgbaar. Let er goed op dat je niet een boom koopt die het verkeerde soort vruchten produceert. Er zijn bijvoorbeeld bomen die stoofperen produceren – en deze wil je niet rauw opeten! Perenbomen zijn prachtig om te zien. Met name als ze ouder worden, krijgen ze een knoestig uiterlijk. Niet voor niets worden losse perentakken ter decoratie verkocht.

Amandel

De amandel komt van de rozenfamilie en heeft misschien wel de mooiste bloesem van het rijtje. Oorspronkelijk komt de amandelboom uit het Midden-Oosten, maar inmiddels vind je ze over de hele wereld. Met name in Californië heb je prachtige amandelvelden. In Nederland kun je een amandel prima in je tuin of op het balkon houden.

Vijg

Vijgenbomen zijn prachtig. Met name het blad van een vijg is erg herkenbaar. Het zijn grote, rubberachtige bladen. Er zijn veel verschillende soorten vijgen verkrijgbaar. In Nederland vind je in tuinen over het algemeen de Brown Turkey. Bij Intratuin Amsterdam hebben we dit jaar de ficus Carica ‘Mirjam’. Deze is in Nederland gekweekt en beschikt over de perfecte eigenschappen voor het Nederlandse klimaat.

Kers

Niet alleen de amandel heeft een prachtige bloesem, maar ook de kersenbloesem mag er zijn. We maken bij Intratuin voor het gemak het onderscheid tussen bomen die zoete kersen leveren en bomen die zure kersen produceren.

Vraag aan Timme

Mijn man houdt erg van tuinieren. Op Vaderdag wil ik hem graag verrassen met wat leuke cadeaus. Kan jij me wat suggesties doen die bij Intratuin Amsterdam te verkrijgen zijn?

‘De meeste mannen die echt van tuinieren houden hebben hun gereedschap wel op orde, en zoveel nieuwe gereedschappen komen er niet op de markt. Wat wel een leuk cadeau zou kunnen zijn, zijn tuinlampjes op zonne-energie. Die geven over het algemeen niet veel licht, maar creëren vooral sfeer. Ze zijn makkelijk in gebruik, je prikt ze gewoon in de grond waar je ze wilt hebben en klaar is Kees. En verder houden de meeste mannen natuurlijk van BBQ’en!’