Johan Cruijff bracht een groot deel van zijn leven door in Barcelona, waar hij zich onsterfelijk maakte. Deze maand testen we een Spaanse klassieker: waar eet je de lekkerste tortilla in Amsterdam?

 

(10 van Mokum Magazine)
1 La Oliva Pintxos Y Vinos

Egelantiersstraat 122-124
Betaald: €10,-
Oordeel: Wow, wat een gigantische unit is dít! Deze mooi gebakken aardappelomelet is (smaak-)vol en sappig en is er zo één waarbij je je ogen sluit en je je ergens in Cantabrië waant. De unanieme winnaar van deze test. Viva España!

2 Duende

Lindengracht 62
Betaald: €7,50
Oordeel: Deze vers bereide tortilla valt uit elkaar als we ‘m aansnijden en is vol, romig en perfect op smaak. Duende’s belofte wordt waargemaakt: zonder al teveel poespas proeven we een stukje Spanje in de Jordaan.

3 Pata Negra

Utrechtsestraat 124
Betaald: €8,95
Oordeel: Van dit bekende Spaanse restaurant eten we een lekkere maar rechttoe rechtaan gebakken tortilla, die lekker nonchalant in elkaar is geflanst.

4 La Paella

Warmoesstraat 43
Betaald: €7,50
Oordeel: Bij deze goed gekruide tortilla Española is knoflook hét ingrediënt waardoor onze smaakpapillen spontaan een flamenco dansen!

5 Café Joselito

Nieuwendijk 2
Betaald: €8,75
Oordeel: Zacht van smaak, mooie verhouding tussen ei en aardappelen, maar ietwat aan de droge kant. Een prima bijgerecht naast een lekker Spaans worstje of gefrituurde gamba’s.

6 Rascasse

Eerste Oosterparkstraat 76
Betaald: €5,85
Oordeel: Deze gezellige dikkerd lijkt meer op een aardappeltaart dan op een tortilla. De hoeveelheid aardappelen is een beetje too much en qua smaak had ‘ie wat spannender gekund.

Productie Remco Buma, Robert Plat, Martijn van Stuyvenberg