De lente hangt in de lucht bij Royal Coster Diamonds, het diamanthuis gevestigd aan het Museumplein. 20 maart, de eerste dag van de lente, is de Garden collectie gelanceerd. Sieraden geïnspireerd op het voorjaarsseizoen en de vormen en patronen van de natuur.

Omarm de lente

De Garden collectie nodigt uit om een nieuw begin te omarmen. Tijdens de lente ontwaakt de natuur uit haar winterslaap. Door de warmte van de zon trekt de kou zich terug, terwijl knoppen weer tot bloei komen en bloemen de tuin weer kleur geven. Het is een tijd van bloei en vernieuwing, vol frisheid en hoop. De lente omarmt dit nieuwe begin en herinnert ons eraan dat zelfs na koude winterdagen iets moois op ons wacht.

Sieraden die dagelijks gedragen kunnen worden

De sieraden die onderdeel uitmaken van de Garden collectie hebben allemaal een herkenbare bloemvorm met briljant geslepen diamanten als vier kroonbladeren. Het hart van de bloem bestaat uit een vierkante, ofwel ‘princess’ geslepen diamant. De diamanten zijn gezet in een milgrain bezelzetting, waarbij de diamant wordt omsloten door een dunne gouden band. Boven op de band is een delicate kralentextuur toegevoegd. Een bezelzetting is een van de meest veilige diamantzettingen en ideaal voor sieraden die dagelijks gedragen worden. De collectie bestaat uit ringen, kettingen, oorbellen en armbanden. Alle sieraden zijn vervaardigd uit 18 karaat goud en verkrijgbaar in zowel geelgoud als witgoud.

Bijzondere campagne fotoshoot

Voor deze speciale campagne fotoshoot van de Garden collectie is Royal Coster Diamonds een samenwerking aangegaan met flower artist Yusif Khalilov. Hij creëerde een prachtige bloemenpruik die past bij het thema van de collectie en het voorjaarsseizoen. Hiervoor gebruikte hij onder andere ranonkels, trosrozen, calla’s en tulpen. De keyvisual met bloemenpruik zal in de komende tijd goed zichtbaar zijn op en rondom het Museumplein.

Lees ook: Royal Coster Diamonds: ‘Een bezoek aan de indrukwekkende slijpzaal is en blijft een hoogtepunt’

Oudste diamantslijper

Royal Coster Diamonds, opgericht in 1840, is een van de oudste diamantslijperijen ter wereld. Het Amsterdamse diamanthuis staat bekend om zijn vakmanschap, passie voor diamanten, uitzonderlijk grote diamantenvoorraad en persoonlijke benadering van klanten.

Voor een meer persoonlijke en op maat gemaakte ervaring kunnen afspraken vooraf worden gemaakt via de website van Royal Coster Diamonds op www.royalcoster.com