Nog geen plannen voor Koningsdag? Dit zijn de aanraders van Mokum Magazine!

NSDM Vrijhaven (Noord)

De grootse kindervrijmarkt van Amsterdam vind je in de NSDM Vrijhaven. Naast alle kleedjes langslopen kan je er ook de hele dag terecht voor livemuziek bij het buitenpodium, de basketbal workshops van 3X3 Unites en de foodtrucks.

Grill’nSmoke (Jordaan)

BBQ Cateraar Grill’nSmoke staat op donderdag tot en met 23:00 uur op een vaste plek in de Jordaan bij Café Thijssen. Je koopt er verschillende soorten burgers, bijvoorbeeld de verrukkelijke Pulled Pork cheeseburger.

Café The Queen’s Head (Wallen)

Op koningsnacht kan je al van 19:00 terecht bij Café The Queen’s Head op de Zeedijk voor een show met dj’s, draq queens en veel gezelligheid. De volgende dag kan je van 14:00 tot 20:00 genieten van een show gehost door gastvrouw Coby van Dam. Ook zal Emmaly Brown, een zangeres die in 2014 de finale van The Voice of Holland haalde, optreden.

IJburg (Oost)

In de haven van IJburg is er een vrijmarkt en luister je voor het elfde jaar op een rij naar dj Frankie Needles die op vinyl de nummers aan elkaar strengt. Restaurant Nap Amsterdam verzorgt koffie en andere drankjes om iedereen warm te houden.

Marie van Oranje (De Pijp)

Op het Marie Heinekenplein wordt Koningsdag groots gevierd met de eerste editie van ‘Marie van Oranje’. Een evenement dat wordt georganiseerd door restaurants De Tulp, Barça en La Nostra Gigi. Je kan karaoke, dj’s en vooral veel goede muziek verwachten.

Studentenvereniging Cyclades (Jordaan)

Bij Studentenvereniging Cyclades op de prinsengracht 181 kan je terecht voor een biertje voor drie euro, een hapje eten en kan je naar het toilet. Alle opbrengsten worden gedoneerd aan Stichting MIND: een stichting die zich inzet om psychische gezondheid te verbeteren.

Kiosk de Parkwachter (Westerpark)

In het Westerpark viert kiosk De Parkwachter Koningsdag zonder alcohol. Je kan er wel van 8:30 tot 18:00 terecht voor huisgemaakte limonades, ijsthee, alcoholvrije biertjes en cocktails. De huismuzikanten van De Parkwachter komen gezellig langs om bezoekers te voorzien van een muzikale dag.

Tot rust komen

Word je helemaal gek van het lawaai en de muziek? Dan kan je altijd even je rust pakken bij 1 van deze 3 locaties:

  • De Hortus is een oase van rust in de binnenstad en gewoon open op 27 april.
  • In de Watergraafsmeer is het gezellig, maar niet zo massaal. Wandel een rondje door Park Frankendael.
  • Ga langs een kerk. Iedereen is er welkom en je kan even bidden dat je niet gerold wordt.

Tekst Tara Burnam Foto Ronn, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons