Kleurrijke Amsterdammers, prachtig geportretteerd in zwart-wit. Mokum Magazine hoofdredacteur Martijn van Stuyvenberg en fotograaf Koen van Assema werken aan een unieke en spraakmakende fototentoonstelling, waarover de details binnenkort worden bekendgemaakt.

Beroemde acteurs, actrices, dansers, danseressen, zangers, zangeressen, schrijvers, choreografen, sporters en ga zo maar door: je kunt ze zomaar ergens tegenkomen in Amsterdam. Ter plekke word je overvallen door een warm gevoel van blijdschap bij zoโ€™n toevallige ontmoeting met je (jeugd)idool. Een glimlach van oor tot oor valt niet van je gezicht af te krijgen wanneer je oog in oog staat met iemand die – vaak zonder dat hij of zij het doorheeft – nog altijd een prominente plek in je mooiste herinneringen vasthoudt. Sommigen van hen treden nog op, schrijven, zingen of werken nog. Anderen genieten volop van hun welverdiende pensioen, maar staan nog zichtbaar volop in het leven. Bij een aantal heeft de winterse fase van hun leven voor mentale en/of fysieke ongemakken gezorgd. Mokum Magazine hoofdredacteur Martijn van Stuyvenberg en fotograaf Koen van Assema zijn er het afgelopen jaar in geslaagd om vele bekende Amsterdammers vast te leggen in hun huiselijke omgeving, meestal in hun innig geliefde woonplaats Amsterdam. Van Theo Heuft tot Carry Tefsen, Hans van Manen en onze columniste Marjan Berk: in de voorgaande edities van Mokum Magazine heb je al een aantal grootheden voorbij zien komen. In samenwerking met FotoLabKiekie (Jan Evertsenstraat 79) en Deurloo Lijsten (Jan van Galenstraat 151) zal er eind 2023 een prachtige fototentoonstelling worden georganiseerd, bij leven en welzijn hopelijk in het bijzijn van alle geportretteerden.

Wie is jouw jeugdheld?

Aan welke bekende Amsterdammer koester jij mooie herinneringen? Wie verdient volgens jou een plekje in onze eregalerij? Laat het ons weten via info@mokummagazine.nl