Het is vandaag de Internationale Dag van het Bier. Met twee hele bijzondere brouwsels onderscheidt Brouwerij Troost zich van andere Amsterdamse biermerken.

Bij Brouwerij Troost willen ze op mooie plekken midden in de stad bier maken dat voor iedereen aantrekkelijk is: van biergekken met getrainde smaakpapillen tot verstokte pilsdrinkers en iedereen daartussenin. In 2014 bouwden zij hun eerste brouwerij in een voormalig klooster in De Pijp. De jaarcapaciteit was 100.000 liter en dat werd allemaal ter plekke opgedronken. Sindsdien gaat het hard: ze brouwen en bottelen op het Westergasterrein nog eens 700.000 liter en zijn daarmee de grootste onafhankelijke brouwerij van Amsterdam!

Eén van de lekkerste van 020

De New England I.P.A. staat op de tweede plek van de Top 10 Beste Amsterdamse bieren! Deze NEIPA geeft je een zacht mondgevoel en een geur van tropisch fruit en bevat 5,5% alcohol. Ideaal als je de I.P.A. net iets te heftig vindt.

Club Tropicana

Dit fruitige lichtzure bier is hun kijk op een Berliner Weisse, de Champagne van het Noorden. Lichtzurig, droog en niet te veel bitterheid. Het royale gebruik van tropisch fruit is de basis voor de zonnige naam. De geoefende proever herkent lychee, passievrucht, kiwi, mango en mandarijn als tropische smaakgevers. Dit biertje bevat 4,5% alcohol en is ideaal voor een zonnige dag!

Experimenteren

Momenteel wordt bij Brouwerij Troost Westergas de grote hoeveelheden geproduceerd van bieren als Pilsner, Weizen, I.P.A. en Amber. Brouwerij Troost De Pijp is de plek waar ze experimenteren, nieuwe bieren ontwikkelen de bieren met kleine oplages produceren en barrelagen (bier in vaten laten rijpen red.) De grote eikenhouten vaten houden de mooiste moutwijnen vast tot ze rijp zijn om gedronken te worden.  Brouwerij Troost Oud-West noemen ze ook wel ‘het kleine zusje’ van. Oud West heeft geen ruimte voor haar eigen brouwerij. Des te indrukwekkender zijn de tanks boven de bar die het mogelijk maken om al hun bieren vers van de tap te kunnen proeven!

Je kunt nu elf soorten bier twee soorten frisdrank, gin en oude en jonge jenever kopen, een rondleiding krijgen of zelfs samen met hun bier brouwen!

Productie Boris van Leeuwen/Brouwerij Troost