Er zijn wel duizenden wereldrecords behaald, natuurlijk ook in Amsterdam. Mokum Magazine heeft de meest opvallende op een rijtje gezet.

Hondje wassen

In 2014 behaalde een Amsterdamse hondentrimster het record voor de meeste honden wassen. Het vorige record stond op 113 honden wassen in 8 uur. Yorma de Ruiter kreeg het voor elkaar om maar liefst 167 trouwe viervoeters te wassen binnen die tijd.

Applaus!

Je moet het maar verzinnen: Hidde Tangerman haalde een wereldrecord door met zijn vingers in één minuut maar liefst 427 keer in de palm van zijn hand te klepperen. Daarmee versloeg hij een 14-jarige Amerikaanse jongen die tot 403 keer kwam.

Scherp record

Bij Ripley’s Believe It or Not! op de Dam heeft de Duitser Franz Huber een onsmakelijk record neergezet. Hij heeft veertien zwaarden van 38 centimeter in zijn keel laten verdwijnen. Als dat nog niet genoeg was, draaide hij de vlijmscherpe wapens ook nog eens 180 graden om.

Lees ook: Hier moet je van afblijven in Amsterdam!

Bejaarden race

Tijdens de 9de editie van de rollatorloop in het Olympisch stadion werd er de 100 meter rollator rijden georganiseerd voor 90-plussers. De snelste senior kwam na 1 minuut en 11 seconden over de finish. Vooraf wist iedereen al dat het record gehaald zou worden, want deze stond nog niet in de boeken.

GroenLinks bijeenkomst

1900 vegetariërs zaten in 2015 aan een hele lange tafel op het Museumplein. Daarmee hebben ze het oude record (1200 vegetariërs) uit 2012 verbroken, maar daar was het Guinness Book of Records het niet mee eens. Guinness liet weten dat ze zeer terughoudend zijn met massale eet-records.

Vierkante ogen

Vier mensen hebben in 2014 het wereldrecord tv kijken verbroken op station Amsterdam Centraal. De vier keken 88 uur naar de tv. Een persoon moest na 68 uur opgeven, omdat hij te moe was.

Koele kikkers

Tijdens een benefietgala in Theater Amsterdam doken, onder leiding van ‘Ice Man’ Wim Hof, in 2014 ruim 600 mensen een ijskoud bad in om een wereldrecord op hun naam te zetten. De opbrengst ging naar de Stichting KiKa.

 

Tekst Boris van Leeuwen Foto rawpixel.com