Ramen is een razendpopulair Japans gerecht, dat bestaat uit noedels in een gezonde bouillon en verschillende toppings. Waar eet je de lekkerste chicken ramen van Amsterdam?

1 Ramen-Ya

Oudezijds Voorburgwal 236

Prijs: € 11,50
Oordeel: De lekkerste huisgemaakte ramen vind je in dit ondergrondse restaurant op de Wallen. Uitstekende bouillon, dunne noedels met een stevige bite en verrassende en gevarieerde groenten. Wij zeggen volmondig ja tegen Ramen-Ya!
Cijfer: 10

2 Ichi-E

Arena Boulevard 175

Prijs: € 13,50
Oordeel: De gegrilde kipfilet teriyaki is een briljante twist bij deze chicken ramen. De zachte noedels drijven met wat knapperige groenten in een prima bouillon. Wel een onhandig meeneembakje.
Cijfer: 9

3 Fou Fow Ramen

Elandsgracht 2-A

Prijs:
€ 11,50
Oordeel: Slurp je die boterzachte en vettige bouillon, dan proef je meteen de authentieke Aziatische receptuur. Minpunten: te weinig kip en toppings.
Cijfer: 8½

4 Cha House

Linnaeusstraat 18

Prijs: € 13,50
Oordeel: De smaakvolle ramen is zorgvuldig bereid, maar bevat teveel mais en taugé. Ook hier mag er wel
iets meer kip bij.
Cijfer: 8

5 Wagamama

Max Euweplein 10

Prijs: € 13,75
Oordeel: Wagamama heeft een ‘altijd snel, makkelijk en goed-imago’. Deze toegankelijke chicken ramen met grote kipstukken wordt keurig binnen de lijntjes ingekleurd. Jammer dat de bouillon niet apart wordt geserveerd.
Cijfer: 7½

6 Tokyo Ramen Iki

Amstelveenseweg 83

Prijs:
€ 15,00
Oordeel: Soms is het allemaal net iets te machtig en te zwaar. Oké, het is een rijkelijk gevulde noedelsoep, maar deze krachtpatser is echt een beetje too much.
Cijfer: 7