Mokum Magazine gaat op zoek naar de lekkerste Aziatische restaurants van Amsterdam. Bij Umaimon tast je diep in de buidel, maar je keert volledig voldaan huiswaarts.

Umaimon Ramen vind je in de Korte Leidsedwarsstraat. De naam Umaimon is Japans voor verrukkelijk. Dat blijkt een terechte samenvatting in één woord. Bij Umaimon tref je ruim twintig verschillende soorten ramen op het menu. Van kip tot tofu, van pittig tot zacht: voor iedereen is er wel wat te slurpen. De mooie gele, bijna gouden noedels worden gemaakt in het Japanse plaatsje Sapporo, voor velen bekend van het bier. Leuk weetje: Sapporo bier is het oudste biermerk van Japan.

Het personeel loopt met een grote glimlach rond en komt vaak langs om te kijken of alles naar wens is en dat is geheel in tegenstelling tot andere zaken in Amsterdam, waar het soms lijkt alsof de bediening van hun levenslust is beroofd. Aan de andere kant is er ook zoiets als té vaak vragen of alles smaakt.

Op de achtergrond speelt zachtjes popmuziek, het overtreffende geluid is het lachen en de gesprekken van de gasten. Door een goede indeling met een serre, ‘privé booths’, een open ruimte en het typisch Japans geïnspireerde interieur lijkt het restaurant op een soort woonkamer. Er zijn mensen van alle leeftijden, groepen van verschillende groottes, maar één ding dat zij allemaal met elkaar gemeen hebben is dat ze stuk voor stuk genieten van de ramen.

Lees ook: De beste toko’s van Amsterdam!

Van de spicy teriyaki miso ramen krijgen we het een beetje warm, al is dat niet van lange duur. De stukjes kip die in onze bowl zwemmen zijn lekker mals en de teriyaki marinade zorgt voor een extra zoutje.

De prijzen zijn wellicht voor velen aan de hoge kant (20-30 euro p.p.) om er elke week naartoe te gaan, maar Umaimom kan je zeker aan je wishlist toevoegen.

Productie Tara Burnam