Iedereen haalt wel eens Indonesisch eten af bij de plaatselijke toko. Dit zijn de beste van Amsterdam!

Toko Joyce (Waterlandplein 256)

Er is een ruime keuze aan verschillende soorten Indonesische gerechten zoals rundvlees, kip, varkensvlees, vis en vegetarisch. Geroemd is Toko Joyce om zijn ikan’s (gebakken makreel in verschillende sauzen) deze gaan echt de hele wereld over.

Indo Jaya (Van Woustraat 141)

Mokum Magazine las deze review en die zegt eigenlijk al genoeg: ‘Ik rij er speciaal voor vanuit Rotterdam naar toe. Zelfs in Indonesië is het tegenwoordig moeilijk zulk lekker eten te krijgen. Indo Jaya in één woord: geweldig!’- Basil

Toko Kok Kita (Amstelveenseweg 166)

Super vriendelijk personeel en enorm goede prijs/kwaliteit verhouding. Houd er wel rekening mee dat er tijdens etenstijd een lange rij kan staan. Bel om je bestelling alvast door te geven!

Tjin’s Toko (Eerste van der Helststraat 64)

Erg lekkere broodjes en vriendelijk personeel. Je kunt hier ook terecht voor allerlei Surinaamse en Aziatische etenswaar die in de Nederlandse supermarkten moeilijk of helemaal niet verkrijgbaar zijn.

Lees ook: De lekkerste gerechten op de Zeedijk!

Toko Ikan Mas (Eerste Constantijn Huygensstraat 61HS)

Deze zaak is ook perfect voor catering. Alles komt stipt op tijd aan en de tafels worden leuk aangekleed. De gerechten zijn er perfect van smaak en alles ziet er goed verzorgd uit.

Dun Yong (Stormsteeg 9)

Het is altijd leuk om hier een kijkje te nemen. Er is alles op het gebied van de Aziatische keuken. Ook aan keukenhulpmiddelen hebben ze erg veel. En natuurlijk de afdeling met cadeau-artikelen: boeddha’s, vazen, servies, slingers, meubeltjes en van alles wat zo’n winkel leuk maakt om rond te neuzen.

Toko Muji (Eerste Oosterparkstraat 193)

Toko Muji staat al sinds 2013 garant voor originele en smakelijke Indonesische/Oost Javaanse gerechten. Zij maken zelf boemboes met verse ingrediënten, zonder ve-tsin of ander geur- en smaakstoffen.

Amazing Oriental (Nieuwmarkt 27, Buikslotermeerplein 228)

Met 20 vestigingen is Amazing Oriental de grootste Aziatische supermarktketen in Nederland. Met een assortiment van meer dan 10.000 authentieke A-merken uit Azië hebben zij het ruimste aanbod.

Tekst Boris van Leeuwen Foto Pixabay