Wanneer je op de Zeedijk komt, word je overwhelmed door al die restaurantjes om je heen. Mokum Magazine koos voor jou de 7 leukste tentjes uit.

China Sichuan

Een Chinees restaurant dat zich focust op de traditionele keuken van de provincie Sichuan. Het draait hier vooral om de authentieke ingrediënten met onder andere de Sichuan peper. Onze favoriet is de ‘Chung King Hotpot Beef’. Daarnaast is het lekker om een klein portie spicy dumplings te nemen.

 Slagerij Vet

Hier vind je het bekende broodje Zeedijk, met sla, gerookte kipfilet, gebakken spek en de bekende Zeedijksaus.

A-Fusion

Een heel uitgebreide keuken. Neem vooral de sushi specials: flaming sake, ebi special, dynamite en rock en roll. Ook een aanrader is het menu voor 2 personen, dat bestaat uit 7 verschillende soorten gerechten.

Bird

Je kan hier zowel een snel hapje eten in de snackbar, of aan de overkant dineren in het restaurant. Let er wel op dat er altijd lange rijen voor de deur staan. Een aanrader om te nemen is de kip groente met rode curry.

Lees ook: Verborgen pareltjes in Amsterdam-Noord!

BBrood

Hier vind je puur desembrood. Wanneer je binnenstapt, ruik je meteen de heerlijke geur van vers gebakken brood.

New-King

Traditioneel Mandarijns Chinees Restaurant. Onze aanrader is de Mix Dim Sum voor 2 personen of de wonton noodle soep (dat is een soep met garnalen dumplings).

Little Saigon

Little Saigon is een knus restaurantje aan de Zeedijk. Neem je hier de phở, dan waan je op de drukke straten van Vietnam. De lekkere verse kruiden worden hier vers bereid. Een aanrader om hier te nemen is de beef phở.

Tekst Sophie van Roemburg Foto Unsplash