Over de hele wereld is het een razendpopulair gerecht, maar waar eet je de lekkerste spareribs van Amsterdam?

1 De Nachtwacht

Thorbeckeplein 2
Betaald: €20,75
Oordeel: De Nachtwacht is al jarenlang een uitstekende reden om richting het Rembrandtplein te fietsen. We krijgen een royale hoeveelheid spareribs, die waanzinnig goed gemarineerd zijn en ook de sauzen zijn zalig. De winnaar van deze test!
Cijfer: 10

2 Spanjer en van Twist

Leliegracht 60
Betaald: €19,50
Oordeel: Hoe creatief kun je zijn om te bedenken dat je spareribs kan marineren in een zoet-pittige BBQ-saus, Merlot en rozemarijn? Met heerlijke knoflooksaus en pebre (Chileense salsa) is de Leliegracht voortaan onze place 2 be.

3 Morgan & Mees

Tweede Hugo de Grootstraat 2-6
Betaald: €24,00
Oordeel: Hoe maak je van spareribs een culinair hoogstandje? Bij M&M weten ze daar wel raad mee: hun roasted ribs hebben gebadderd in onder meer ketjap en appelstroop, een gouden combi.

4 Castell

Lijnbaansgracht 252-254
Betaald: €19,50
Oordeel: Voor ribs met een verfijnde rooksmaak moet je bij Castell zijn. Ze zien er niet alleen prachtig en glanzend uit, maar ze zijn zacht gegaard en toegankelijk voor jong en oud. Ook Castell, dat dit jaar 50 jaar bestaat, is een aanrader voor de ware spareribs liefhebber.

5 Café Sonneveld

Egelantiersgracht 72-74
Betaald: €14,95
Oordeel: Of je hier nou een pikketanussie drinkt, een maaltijdsalade eet, of spareribs bestelt: Café Sonneveld weet hoe ’t moet. Lekker op z’n oud-Hollands bereid en dan ook nog met een verrukkelijke aardappelsalade erbij.

6 Cannibale Royale

Rozengracht 114
Betaald: €16,50
Oordeel: Mokum Magazine is groot fan van Cannibale Royale, maar nu hebben we toch wat kleine verbeterpunten: de hoeveelheid bij take-away valt tegen en het vlees is iets te droog.

Productie Robert Plat, Martijn van Stuyvenberg