Gyros is een traditioneel Grieks fastfood gerecht. Waar scoor je de lekkerste pita met in reepjes gesneden gekruid en gegrild vlees?

 

1 Meat & Greek

Utrechtsestraat 113
Prijs: €7,80
Oordeel: Traditionele gyros in een modern jasje, met gemengde salade, rode ui, zoete cherrytomaatjes en romig zachte tzatziki. Een smaakexplosie van perfect gekruid en geroosterd vlees met verrukkelijke kruiden. Unanieme winnaar!
Cijfer: 10

2 Mitsos

Tweede Hugo de Grootstraat 25
Prijs: €6,00
Oordeel: Fantastische runner-up. Heerlijk gerookte, grof gesneden vleesstukken die dan ook in een recordtempo worden verorberd. Dit is de Griekse keuken op zijn best.

3 Morena aan de Amstel

Amstel 47
Prijs:
€6,00
Oordeel: De allergrootste unit wordt geserveerd met friet erbij. De grote brokken vlees hebben een verrassend paprika bijsmaakje.

4 Ela!

Jan van Galenstraat 68
Prijs: €6,00
Oordeel: Zacht, sappig en toegankelijk vlees met een mooie mix van keurig gesneden tomaat, komkommer en ui. Alles keurig binnen de lijntjes.

5 Romios

Ceintuurbaan 350
Prijs: €6,00
Oordeel: Giga knoflookbom, zeer geschikt voor de zondagavond tijdens NOS Studio Sport. Malse gyros, zacht gegaard en mild gekruid. Complimenten voor het superlekkere pitabroodje.

6 Vleesch Noch Visch

Schaepmanstraat 2
Prijs: €7,75
Oordeel: Bij deze street food bar eten we de beroemde Griekse pita met vegetarische gyros, homemade tzatziki, rucola, tomaat, rode ui en oregano. Zelfs diehard carnivoren zullen aangenaam verrast zijn.

Productie Remco Buma, Robert Plat, Martijn van Stuyvenberg