Ze liggen al maandenlang in de winkel, maar de meest verse pepernoten koop je natuurlijk bij een goede bakkerij of patisserie. Waar scoor je het allerlekkerste strooigoed in 020?

1 Linnick

Amstelveenseweg 75
Prijs: €5,50
Oordeel: Deze iets grotere pepernoten zijn een lust voor het oog. Mooi gebakken, perfect gezoet en ze hebben een subtiele, boterzachte ovensmaak. Ver-ruk-ke-lijk!

2 Venekamp

Ferdinand Bolstraat 134
Prijs: €1,35
Oordeel: Een knapperige en kruidige pepernoot die meteen uiteenvalt in je mond. Heerlijk en scherp geprijsd strooigoed.

3 Van Delft De Pepernotenfabriek

Singel 500
Prijs: €3,75
Oordeel: Al sinds 1880 is Van Delft hofleverancier van Sinterklaas. Ruim 70% van alle pepernoten komt er vandaan. We proeven inderdaad die herkenbare smaak van de oer-Hollandse, (iets te) donker gebakken pepernoten.

4 De Bakkerszonen

Roetersstraat 21
Prijs: €2,95
Oordeel: Johan Hartog en Martijn Meijer zijn allebei gepassioneerde bakkerszonen. De pepernoten van De Bakkerszonen zijn toegankelijke kiezelsteentjes, die iets lichter van kleur en smaak zijn.

5 BBROOD

Ms. Van Riemsdijkweg 30
Prijs:
€3,95
Oordeel: Nóg grotere (vegan) kruidnoten, die eigenlijk iets te groot zijn en vooral bedoeld lijken voor bitterkoekjesliefhebbers.

6 Bakkerij Lia

Pampuslaan 20
Prijs: €1,95
Oordeel: We betwijfelen of Lia deze pepernoten zelf heeft gemaakt, maar de mierzoete snoepjes en keiharde schuimpjes zijn een feest van herkenning. Tandarts iets minder blij, want er zit geen glazuur meer op onze tanden.

Productie Remco Buma, Robert Plat, Martijn van Stuyvenberg