Niet alleen pepernoten staan op tafel in deze periode, maar ook de speculaasbrokken. Waar haal je de lekkerste stukken in de stad?

1. Hartog’s Volkoren

Wibautstraat 77
Prijs: €4,95 (2 stuks)
Oordeel: Dit is een wat dunnere speculaasvariant met amandelschaafsel. Crunchy, brossig en vol van smaak. Speculaasbrokken waarvan je blijft smullen!
Cijfer: 10

2. Balvert

Waldenlaan 2
Prijs: €5,75 (2 stuks)
Oordeel: Krokant, romig en niet al te zoet. Deze zeer toegankelijke speculaasbrokken vallen niet te zwaar en zijn heerlijk. Zonder schaar krijg je de verpakking alleen met geen mogelijkheid open.

3. Kwekkeboom

Linnaeusstraat 80
Prijs: €3,95 (per stuk)
Oordeel: Gigantisch veel amandelen: daar moet je van houden. Maar wie heeft zich zo ingehouden met de speculaaskruiden, waardoor het bijna een gewoon koekje is geworden?

4. De Lekkere Dingen Bakker

Rijnstraat 46-A
Prijs: €4,95 (3 stuks)
Oordeel: Zeer knapperige koek die meteen uiteenvalt in je mond. Iets te zoet, weinig uitgesproken en niet heel verrassend.

5. Simon Meijssen

Van Baerlestraat 23
Prijs: €2,10 (per stuk)
Oordeel: Ook hier weer veel noten en een opvallend zachte structuur. Erg kruidig, waardoor je na een paar stukken wel weer genoeg hebt. Een iets verharde speculaascake voor bij de koffie.

6. Verhagen

Utrechtsestraat 61
Prijs: €2,75 (per stuk)
Oordeel: De meeste donkere speculaas is te hard en heeft een muffige nasmaak. Typisch gevalletje ‘mooi van buiten, minder geslaagd van binnen’.