Macaroni met kaassaus staat bekend als het ultieme comfort food bij (met name) Amerikanen. Maar ook in Nederland weet dit pastagerecht steeds vaker een plekje op de menukaart te veroveren. Waar eet je de lekkerste mac & cheese van de stad?

1 Cannibale Royale

Ruysdaelkade 149
Betaald: €5,20
Oordeel: Als je ‘mac & cheese’ zegt, dan is dit voor de volle honderd procent zoals ‘ie behoort te zijn. Met een licht pittige bite maakt Cannibale Royale – net als de crispy garlic broccoli – van een side gerecht een ware traktatie. Dikke tien van Mokum Magazine!

2 Hard Rock Cafe

Max Euweplein 57-61
Betaald: €16,75
Oordeel: Tja, als het Hard Rock Cafe geen lekkere mac & cheese kan bereiden, weten wij het ook niet meer. En ze maken hun reputatie volop waar: hier krijg je een ‘awesome’ mac & cheese, met paprika en een klein rood pepertje als smaakmakers, mee naar huis.

3 Grizzly

Warmoesstraat 64
Betaald: €10,95
Oordeel: Macaroni met 3 kaassoorten: blauwe kaas, Grana Padano en cheddar. De pasta is iets doorgekookt en mist daardoor een lekkere bite, maar de smaak is wel lekker cheesy.

4 The Burger Room

Paulus Potterstraat 30-H
Betaald: €9,50
Oordeel: De pasta is iets te gaar en de truffelsmaak is ‘way too’ overheersend. Liever hadden we dan nog één of twee soorten overheerlijke zacht gesmolten kaasjes geproefd.

5 CAU

Damstraat 5
Betaald: €4,50
Oordeel: In dit Argentijnse steakhouse kun je de ‘truffled mac & cheese’ wel achterwege laten. De pasta is doorgekookt en we proeven meer een room- dan een kaassaus. De mac & cheese-vibe ontbreekt.

Productie Robert Plat, Martijn van Stuyvenberg, Cas Zeeman