Wat stamppot is voor Hollanders, is couscous in Arabische landen. Waar eet je de lekkerste vegetarische couscous van Amsterdam?

(10 van Mokum Magazine)
Raïnaraï

Prinsengracht 252
Betaald: €16,-
Oordeel: Een Nomadisch restaurant met de Algerijnse keuken waar we gastvrij met een kopje thee worden ontvangen. De perfect gegrilde groenten zijn mega-kruidig en zorgvuldig bereid met liefde en vakmanschap. Met spruitjes, artisjok en zelfs een half gekookt eitje is dit next level couscous 2.0. By far de winnaar!

Couscousbar

Javastraat 30
Betaald: €11,75
Oordeel: Couscous met 7 groenten, gekarameliseerde ui, rozijnen en kikkererwten en amandel. Heel zacht en smaakvol. Een smaakexplosie van gemengde groenten. De zilveren medaillewinnaar in deze test.

 Biladi

Borgerstraat 189
Betaald: €12,50
Oordeel: Ook bij Biladi krijgen we een giga tajine met een bak jus mee naar huis. En wat een verrassing: spruitjes! Kritische noot: extreem veel couscous, maar (te) weinig groenten.

Paloma Blanca

Jan Pieter Heijestraat 145
Betaald: €16,-
Oordeel: Marokkaans restaurant sinds 1999. We proeven hemels zoete wortelen en ook de andere groenten zijn zacht van smaak. Toch wordt deze couscous op den duur ietwat saai.

CousCous Club

Ceintuurbaan 346
Betaald: €10,-
Oordeel: Gestoomd met 7 grof gesneden en gestoomde groenten, kikkererwten en harissa. Lekker, maar mist door een gebrek aan kruiden wat authenticiteit.

Traiteur du nord

Tt. Vasumweg 20
Betaald: €11,99
Oordeel: Online besteld via het steeds tragere Thuisbezorgd. Na lang wachten nemen we een gigantische tajine in ontvangst met andere groenten dan op de website staan vermeld. De jus voegt niet veel toe.