Bruschetta is een heel populair en smakelijk Italiaans voorafje of tussendoortje. Waar bestel je de lekkerste van Amsterdam?

1 Fantasia

Marnixstraat 417
Betaald: €10,-
Oordeel: Tot in de puntjes verzorgd, met een perfecte combi van zachte mozzarella, crunchy brood, goede tomaten, rucola en basilicum. Fantasia-stisch! Met een straatlengte voorsprong de winnaar van deze test.
Cijfer: 10

2 Ciao Bella

Prinsengracht 1055
Betaald: €4,-
Oordeel: Deze Italiaanse traiteur varieert er lustig op los en serveert zowel een bruschetta belegd met tomaat als aubergine. De knoflookolie is voortreffelijk, de tomatenspread idem dito en het broodje is knapperig. En dit alles voor een heel nette prijs.

3 Cafe Piazza

Kloveniersburgwal 5
Betaald: €6,50
Oordeel: Over deze 2 giga slices zijn we dik tevreden. Mooi gesneden tomatenblokjes, flink veel knoflook en alles is goed met elkaar gemixt. Dan is het toch wel een bummer dat het brood slap is geworden…

4 Antonio’s

Leidsekruisstraat 20-22
Betaald: €5,50
Oordeel: Hier krijgen we een doe het zelf pakket mee naar huis: 4 ronde broodjes met de overige ingrediënten erbij in een lekkend bakje. Paarse uien? No, grazie – te overheersend. Pluspunten: goede tomaten, noncha grof gesneden knoflook en makkelijk te eten.

5 Burrata

Halvemaansteeg 9-11
Betaald: €8,50
Oordeel: Deze authentieke Italiaan maakt er zich een beetje met een jantje-van-leiden van af. Drie doormidden gesneden cherry tomaatjes? Come on! Opvallend: de kaas overheerst de (zoutige) ham. Dit is een bruschetta die zich niet helemaal aan de opdracht heeft gehouden.

6 Trattoria Totò

Eerste Constantijn Huygensstraat 112
Betaald: €10,-
Oordeel: Deze exemplaren zien eruit als mini pizza’s. Het brood is aan de zijkanten flink verbrand. Desondanks toch lekker, maar weinig uitgesproken. ‘Tja, het bestaat’, merkt iemand uit ons testpanel droogjes op.

Productie Boris van Leeuwen, Robert Plat, Martijn van Stuyvenberg