De vrije vertaling van dit Italiaanse dessert luidt ‘maak me blij’. Welk Italiaans restaurant brengt ons in vervoering met de allerlekkerste tiramisu?

1 Saturnino

Reguliersdwarsstraat 3-5
Betaald: €8,75
Oordeel: Als je praat over een voortreffelijke, klassiek bereide tiramisu, dan voldoet deze aan alle eisen. Door de zachte, romige mascarpone en de goede koffie- en likeursmaak dwalen onze gedachten af naar een authentiek Italiaans keukentje ergens in Zuid-Italië. Delizioso!
Cijfer: 10

2 Tiramisup

Lindenstraat 48
Betaald: €5,-
Oordeel: Ook weer zo’n strak vervaardigde traktatie die 100% past bij ons motto ‘life is short, start with dessert!’ We proeven een heel romige tiramisu en het testpanel slaakt alleen nog naar ‘mmm’, ‘oooh’ en ‘aaah’-kreten uit. Thumbs up for runner-up Tiramisup!

3 Assaggi

Tweede Egelantiersdwarsstraat 6
Betaald: €9,50
Oordeel: We krijgen de tiramisu mee in een glazen schaaltje, waarbij we het – met deze prijs – merkwaardige verzoek krijgen of we die weer willen terugbrengen. De verhoudingen lijken een beetje zoek, waardoor het niet meer en niet minder is dan wat op de menukaart wordt omschreven: ‘Italiaans dessert met koffiesmaak’.

4 Salvatorica

Lijnbaansgracht 71
Betaald:€5,-
Oordeel: Allereerst: wat een gedrocht is dit! Of, iets vriendelijker geformuleerd: de presentatie laat te wensen over. Soms word je dan toch nog aangenaam verrast door de smaak, maar dat is hier niet het geval. Less is more, maar dit smaakt naar een cakeje met slagroom.

5 Fuoco Vivo

De Clercqstraat 12
Betaald: €6,50
Oordeel: Een tiramisu meegeven in een hamburgerbakje is nooit een goed idee. De mascarpone is zo zacht als vla waardoor je dit dessert doorstaat volgens het hap, slik, weg-principe.

Productie Cas Zeeman, Boris van Leeuwen, Robert Plat, Martijn van Stuyvenberg