Mooi nieuws: STRAAT heeft vorige maand tijdens de Remarkable Venue Awards in de Spaanse plaats Sevilla de award voor Best Museum The Netherlands en de award voor Best Hidden Gem The Netherlands in ontvangst genomen.

Best Museum The Netherlands

De Remarkable Venue Awards zijn een initiatief van ticketplatform Tiqets. Zowel de nominatie voor, als het winnen van de Best Museum award is gebaseerd op de recensies van bezoekers. Andere Amsterdamse genomineerden in de categorie waren het Rijksmuseum, Nemo Science Museum en Fashion for Good Museum. De award voor Best Museum The Netherlands ging vorig jaar naar het Van Gogh Museum.

‘Bij STRAAT zien we onze bezoekers als gasten’

Ze zijn ervan overtuigd dat het winnen van deze prijs bijdraagt aan de missie graffiti en street art het podium te bieden dat het verdient. ‘Bij STRAAT zien we onze bezoekers als gasten, en we streven na om hen van het begin tot het eind van hun bezoek een geweldige ervaring te bezorgen.’

Lees ook: STRAAT: het Amsterdamse museum voor graffiti en street art!

Best Hidden Gem

De genomineerden voor Best Hidden Gem zijn beoordeeld door een panel van experts uit de toeristische en culturele industrie. De Best Hidden Gem award betreft een buitengewone en unieke locatie en is erop gericht om nieuwe attracties onder de aandacht te brengen.

Over STRAAT

STRAAT opende zijn deuren in oktober 2020. Het museum is gehuisvest op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord en is gericht op graffiti en street art. Ze vieren op bijzondere wijze hoe een kunstbeweging, ontstaan vanuit illegaliteit, creativiteit en expressie, een onmiskenbare impact heeft. In de openingstentoonstelling Citaat van de straat maakt de bezoeker kennis met meer dan 150 werken. De kunstwerken zijn in en speciaal voor het museum gemaakt, en de meeste van deze indrukwekkende visuele ervaringen zijn net zo groot als muurschilderingen op straat. Als museum bieden ze de toegevoegde waarde van context en informatie.

STRAAT Museum
NDSM-Plein 1
Amsterdam
www.straatmuseum.com