Ontdek meer dan 150 bijzondere werken bij STRAAT, het museum voor graffiti en street art.

Onder de iconische muurschildering van Anne Frank op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord vind je de ingang van de verborgen parel STRAAT. Het werk, gemaakt door kunstenaar Eduardo Kobra, is slechts een voorbode van de explosies aan kleur, creativiteit en bijzondere boodschappen die je in het museum kan ervaren. Van Keith Haring tot Banksy, de impact van graffiti en street art is groter dan ooit tevoren. STRAAT stelt zowel een aantal van de grootste internationale namen als aanstormend talent tentoon.

In de huidige tentoonstelling maak je kennis met meer dan 150 werken van 130+ kunstenaars. De kunstwerken zijn in en speciaal voor het museum gemaakt, en de meeste van deze indrukwekkende visuele ervaringen zijn net zo groot als de muurschilderingen op straat. Als museum biedt het de toegevoegde waarde van context en informatie. Dit is jouw kans om de verhalen achter de werken te leren kennen, verhalen die op straat vaak verborgen blijven.
STRAAT is gehuisvest in een vroegere scheepsloods van 8000 mยฒ op de NDSM-werf, zowel een nationaal monument als de grootste graffiti en street art speeltuin van Amsterdam. Bezoek het museum voor een volledige museale ervaring, een rondleiding met een ervaren gids, de kinderspeurtocht of de terugkerende edities van Beats & Pieces waarbij er live muziek is. Een bezoek aan STRAAT zal je gegarandeerd met een frisse blik naar je omgeving doen kijken.

Ga voor openingstijden en aankomende evenementen naar www.straatmuseum.com