Brasserie de Roode Leeuw (Damrak 93 – 94) heeft vanaf december een nieuwe menukaart! Waar houdt chefkok Dave Wijnschenk rekening mee als hij een wintermenu maakt, is hij fan van de Hollandse keuken en waarom moeten Amsterdammers een kijkje komen nemen?

Staan er veel nieuwe gerechten op de nieuwe kaart of is er een aantal teruggekomen van de vorige winter?

‘We hebben veel nieuwe gerechten, maar ook de die-hards zoals de haring en de burgers staan er nog op! De haring is eigenlijk altijd van de partij. Deze is niet zoals je ‘m bij de visboer krijgt. Wij serveren het op roggebrood met augurk en sjalottencrème.’

De kaart ziet er Hollands uit. Ben jij een fan van de Hollandse keuken?

‘Ik vind het erg leuk om in een oud Amsterdamse zaak ook echt de Nederlandse keuken te gebruiken. Bijna alle ingrediënten komen van Hollandse bodem. Nederland heeft schitterende groenten, vlees en vis. Alle zeedieren komen ook uit de Noordzee.’

Lees ook: 10 plekken in het drukke centrum die de moeite waard zijn!

Waar houd je rekening mee als je een wintermenu maakt?

‘Stevige gerechten die goed vullen zijn belangrijk. Mensen houden daar gewoon van met het koude weer.’

Vind je een winterse menukaart maken leuker dan een zomerse?

‘Ja! Ik kan veel creatiever zijn met de gerechten en kan veel kool gebruiken. Ik vind dat een mooi product en gewoon verrukkelijk. Je moet altijd een menukaart maken die je zelf lekker vindt, daarna afwegen of de gasten het ook smakelijk zouden vinden en vaak wordt het dan met open armen ontvangen.’

Waarom raad je Amsterdammers aan om bij jou te komen eten?

‘Als Amsterdammer moet je hier eigenlijk geweest zijn. Kom snel eens langs om te proeven, dan kook ik extra lekker voor je!’

Meer weten? Check www.brasseriederoodeleeuw.nl

Interview Boris van Leeuwen Foto De Roode Leeuw