Topmodel Chrissy Teigen (36), de vrouw van John Legend, at vorige maand een broodje junkyarddog bij Food Crib op het Museumplein. Ze liet haar 38,5 miljoen Instagram volgers meteen weten dat ze nog nooit zo’n lekker broodje braadworst had gegeten. Dat vraagt natuurlijk om een second opinion van het testteam van Mokum Magazine!

Als je een hotdogverkoper op het Museumplein een beetje beteuterd ziet kijken, dan komt dat waarschijnlijk omdat hij weer eens ‘nee’ moest verkopen op de vaak gestelde vraag: ‘is dit het kraampje van de junkyarddog?’ Met pijn in zijn ondernemershart moet hij dan in de richting van de kiosk van Food Crib wijzen, vlakbij het Van Gogh Museum. ‘Dáár moet je zijn!’

Vanaf het moment dat Chrissy Teigen haar gelukzalige jubelpost de wereld inslingerde, stroomt het Museumplein nog dagelijks vol. ‘De corona-demonstranten hebben plaatsgemaakt voor nieuwsgierige braadworstvreters’, grinnikt een Amsterdammer uit de buurt. Naast hem neemt een dame plaats op het terras die helemaal uit Delft is gekomen om ook even te checken of de junkyarddog inderdaad het lekkerste braadworst van de hele wereld is.

Ook wij bestellen er een bij de food kiosk die ‘Come Hungry, Leave Happy’ als slogan draagt. Negen eurootjes tellen we ervoor neer. We krijgen een ‘huge’ broodje braadworst met alles erop en eraan: zuurkool, piccalilly, gebakken uitjes, salami en gesmolten kaas. Maar als we heel eerlijk moeten zijn, hebben wij het vermoeden dat Mevrouw Legend gewoon mega-trek moet hebben gehad na een dagje slenteren door Amsterdam. Het is een prima broodje braadworst en het is Food Crib van harte gegund, maar ‘ordinary people’ zullen hier niet allemaal in superlatieven over spreken.

Cijfer: 7 1/2

Productie Martijn van Stuyvenberg