SnappCar is een online platform waar auto eigenaren hun auto kunnen verhuren. SnappCar biedt een oplossing voor mensen die geen auto willen of kunnen kopen, maar toch incidenteel een auto nodig hebben.

Tot voor kort kon je een auto delen wanneer het volledig je eigendom was. Tegenwoordig kun je ook een private lease auto opnemen in de deeleconomie van Amsterdam, allemaal via SnappCar. Benieuwd hoe het autodelen werkt? Lees snel verder om hier meer over te ontdekken.

Private lease in de deeleconomie in Amsterdam

SnappCar en DirectLease hebben de handen ineen geslagen waardoor je nu ook in bepaalde gevallen je private lease auto van SnappCar kunt inzetten. Wanneer je een auto in de private lease afneemt via DirectLease, kun je er in je leasecontract voor kiezen om SnappCar Keyless in te laten bouwen door een erkende monteur. In dit geval wordt er achter het dashboard een kastje ingebouwd.

Wanneer je zelf de auto niet gebruikt en iemand wil jouw auto huren in Amsterdam, boeken ze jouw auto via de SnappCar-app. Met diezelfde app open je ook de auto. Ook wanneer de auto veel stilstaat, lopen de kosten door. Het is voor veel eigenaren dan ook heel prettig om op deze manier de kosten enigszins gedekt te krijgen. Wil je een auto via private lease afnemen en via SnappCar delen, dan kan dit vaak al binnen 1 tot 3 weken nadat je een auto hebt uitgekozen. Het delen in Amsterdam kan dan meteen starten.

Voordelen alle partijen

SnappCar Keyless is een mooi systeem waarbij er in 2019 huurders waren die gemiddeld maar liefst โ‚ฌ350 per maand aan het verhuren van hun auto verdienen. Er zijn voor verhuurders nog meer voordelen dan alleen aantrekkelijke verdiensten.

Met SnappCar Keyless hoeft de verhuurder niet meer een sleutel aan de huurder over te dragen. Zodra de huurperiode start, kan de huurder met de app de auto openen en direct gebruiken. Het is een fantastische manier voor mensen die private lease rijden om hun, soms hoge, maandelijkse lasten er mee terug te verdienen. Het netwerk en de keuze aan auto’s om te delen groeit iedere dag.