Gaten in je lichaam laten prikken is al jaren een trend. Om te voorkomen dat het bij jou fout gaat hebben wij een aantal goede piercingshops en tips voor je.

Beste piercingshops in Amsterdam:

1.PiercingWorks Amsterdam (Reguliersbreestraat 46,
2.Dare 2 Wear (Buiten Oranjestraat 15)
3.White Whale Amsterdam (Keizersgracht 453)
4. CLASSIC ink & mods (Rokin 60A)

Tips:

Heb respect voor de piercer

Als je een piercing neemt, heb je vaak een duidelijk beeld van wat je wilt. Op het moment dat de piercer zegt dat iets niet mogelijk is, heb je dat helaas te accepteren. Ze weten waar ze het over hebben. En daarnaast moeten ze een gat in je oor prikken, dus je kan maar beter aardig zijn.

Lees ook: De meest te gekke sokken winkels van Amsterdam!

Niet aanraken!

Afblijven, poten thuis en do not touch. Een nieuwe piercing is heel verleidelijk om aan te friemelen, maar doe het niet! Er zitten veel bacteriën aan handen en vingers die je niet op een vers wondje wil hebben. Dus wil je geen infectie, blijf ervan af!

Hou het schoon

Nadat je vrijwillig een gat in jouw lijf hebt laten prikken, moet je de piercing goed verzorgen. Vaak krijg je van je piercer een zakje met zout. En die is niet voor over je frietjes!

Geen haast

Het standaard staafje dat je bij een nieuwe piercing krijgt, is vaak een beetje saai. Veel mensen willen graag een ringetje of een mooi knopje dragen. Maar heb daar geduld mee. Als je een piercing te snel verwisselt, kan er een aantal dingen gebeuren: het wondje gaat opnieuw open, er ontstaat een huidbultje of de piercing groeit uit. Verwissel de piercing dus alleen als deze goed is genezen.

Tekst Annette van der Kruijf Foto Unsplash