De NDSM-Werf is misschien wel de meest bruisende wijk in Amsterdam-Noord. Deze 9 plekken wil je bezoeken!

Café/Restaurant ’t Noorderlicht (NDSM-Plein 102)

Een plek waar je heerlijk aan het water kan genieten van het uitzicht met een divers publiek en live-muziek.

Pollux Pacific (NDSM-Pier 2)

Ooit diende de Pollux als opleidingsschip voor de koopvaardij. Matrozen klommen in het want en lieten de zeilen bollen in de wind. Nu ligt de driemaster afgemeerd bij de NDSM-Werf, the place to be – en is het een restaurant.

Pllek (T.T. Neveritaweg 59)

Deze plek is ruim, relaxed, open-minded, en warm. Ze leggen je graag in de watten en serveren je de producten met een bijzonder verhaal, alles verantwoord en duurzaam.

Loetje aan ’t IJ (Werfkade 14)

Natuurlijk bekend om haar biefstuk, waar je heerlijk van kan genieten met een schitterend uitzicht over het water.

Lees ook: Verborgen pareltjes in Amsterdam-Noord!

Cannibale Royale Du Nord (Mt. Ondinaweg 32)

Lekkerste vlees restaurant van Amsterdam, de steak is heilig en kreeg niet voor niets een 10 van Mokum Magazine! Klik HIER voor de hele steak test.

Vishandel Cisca Jonk (Ms. van Riemsdijkweg 39)

Goeie haring, de kibbeling is heerlijk net als de garnalenkroketten en een mooie schone zaak. Ik zou zeggen, ga een keer langs!

Kebec (Tt Melaniaweg 12)

Een minuscule pizzabakker met een zelfgebouwde steenoven waar binnen in totaal 2 tafels staan. Een knusse plek voor de pizzaliefhebber.

IJver (Scheepsbouwkade 72)

Met twee terrassen, aparte ruimtes op de eerste verdieping en een diversiteit aan zitjes kun je hier in principe voor alle gelegenheden terecht. De kaart is verrassend uitgebreid en origineel.

Bagels & Beans (Mt. Lincolnweg 16)

‘Een oase van rust in een wereld waarin alles gaat met sneltreinvaart. Een fijne plek waar niemand haast en iedereen aandacht heeft. Voor jou. Voor elkaar. Voor onze producten.’, al zeggen ze zelf.

Tekst Boris van Leeuwen Foto Unsplash