Vleesliefhebbers kennen de craving naar een groot en goed stuk sappig vlees. Hier eet je de lekkerste biefstuk van Amsterdam.

Productie Remco Buma, Robert Plat, Martijn van Stuyvenberg

1. Cannibale Royale

Handboogstraat 17-A
Prijs: €22,50
Oordeel: We kiezen voor een biefstuk van 300 gram. Friet en salade moet je erbij bestellen. Met scherpe messen snijden we de uitmuntend bereide sappige biefstuk met een heerlijke rooksmaak aan. Met twee soorten sauzen en uien als garnituur by far de lekkerste.

Cijfer: 10

2. Piet de Leeuw

Noorderstraat 11
Prijs: €23,50
Oordeel: Hier krijg je een compleet menu met biefstuk, friet, mayonaise en een frisse salade. Prima biefstuk met een knapperig korstje, maar we krijgen het advies om de volgende keer de paardenbiefstuk te proberen. ‘Dan loop je ook meteen wat harder’, buldert de vrolijke ober.

3. Loetje

Ferdinand Bolstraat 170
Prijs: €18,75
Oordeel: De alom bekende biefstuk ossenhaas met de echte Loetje jus én 2 sneden witbrood. Mooi gebakken, boterige smaak, maar wel zout en peper toevoegen. Vriendelijk geprijsd, maar verrassend genoeg niet de uitblinker.

4. De Nachtwacht

Thorbeckeplein 2
Prijs: €28,50
Oordeel: De biefstuk wordt hier duur betaald, maar is mals, uitstekend gegrild en mild gekruid, zodat je de vleesssmaak goed proeft. Twee cherrytomaatjes erbij en knoflook- en pepersaus. Alerte bediening.

5. Café Sonneveld

Egelantiersstraat 72-74
Prijs: €16,95
Oordeel: Bij binnenkomst horen we Lange Frans en John West en we zijn meteen in de juiste stemming. De biefstuk is licht aangebrand en is van binnen niet helemaal medium. Inmiddels staat John de Bever op. Heerlijke kroeg!

6. The Roast Room

Europaplein 2
Prijs: €22,50
Oordeel: Verwacht hier geen echte Amsterdammers, want we zitten tussen twee mannen in een krijtstreeppak, een vrouw die een sigaartje rookt, een ouder Amerikaans echtpaar en vier yuppen. We eten een basic biefstukje met bernaisesaus, geserveerd met een gevuld tomaatje.