Bijna elke dag openen er weer nieuwe zaken in Amsterdam. Dit zijn de lekkerste nieuwe restaurants van 020!

Edel by Dennis (Postjesweg 1)

Geen regels, geen grenzen, wél topkwaliteit eten! Chefkok Dennis Huwaë kookt comfort food op zijn eigen culinaire wijze. Ons favoriete gerecht op het menu: MOKUM. Dit bestaat uit zuurkool met duif en foie gras worst. De naam maakt het helemaal af!

De Uitsmijter (Europaplein 71)

Ideaal voor als je weinig tijd hebt, buiten de deur wil ontbijten of als je in bent voor een quick lunch. En zoals de naam al doet vermoeden, je eet hier heel veel verschillende uitsmijters!

Lees ook: 5 betaalbare restaurants in Amsterdam

 Restaurant JA (Tweede Jan Steenstraat 3)

Julius Busscher (34) en Amy Delorme (26) werkten allebei bij restaurant Jacobsz, en werden daar verliefd. Nu openen zij samen Restaurant JA. Voor €33 krijg je bij JA een drie­gangenmenu, met producten van het seizoen. Wij zeggen ‘JA’ tegen deze toffe nieuwe zaak!

 Simply Fish (Koninginneweg 212)

Je ziet het al aan de naam: dit restaurant is gespecialiseerd in vis. Maar ze hebben overal aan gedacht en zijn de vleesliefhebbers niet vergeten. Je eet hier bijvoorbeeld ook ossenhaas, vitello tonato en steak tartare.

Restaurant Wils (Stadionplein 26)

Tijdens lunch en diner serveren we menu’s van 4 of 6 gangen. De chef kiest twee gerechten, de overige gangen bepaalt de gast zelf. Ze koken hier vanuit een open keuken, zo kan je ook genieten van de kookkunsten. Ze hebben voor ieder wat wils!

Tekst Boris van Leeuwen Foto Pixabay

lekkerste