Veel minder calorieën en gezonder dan een Magnum, een softijsje of Griekse yoghurt. Waar scoor je de lekkerste frozen yoghurt van Amsterdam?

Yoghurt Barn

YOGHURT BARN

Stationsplein 17b
Prijs: € 3,45
Oordeel: Een toeriste neemt alle tijd om er een waar frozen kunstwerk van te maken. Maar liefst 30 toppings en 6 soorten yoghurt brengen haar aan het twijfelen. We worden verwend met een verrukkelijke frozen yoghurt met dito aardbeien, beiden niet te zoet of zuur, geen nasmaak en/of ijskristallen.
Cijfer: 10

 

Yogun Früz

YOGEN FRÜZ

Binnenhof 77B, Amstelveen
Prijs:
 € 4,50
Oordeel: In deze schone self service yoghurtbar ligt de natural yoghurt in de clinch met de mangoyoghurt, die uit dezelfde machine komt. De aardbeien zijn zuur. De verkopers geven ons gelijk: dat mangosmaakje hoort niet, maar ze verzuimen excuses of het aanbieden van het juiste product.

 

Ben & Jerry's

BEN & JERRY’S

Kalverstraat 39
Prijs:
 € 3,00
Oordeel: Tja, toch eens proberen wat ze bij B&J’s met vanilla honey caramel met greek style frozen yoghurt bedoelen. De term frozen yoghurt is hier niet op z’n plaats. Dit is gewoon zoet roomijs, met heel ergens in de verte een vleugje yoghurt. Geen beoordeling.

 

YoYo!
YOYO!

Zeedijk 100
Prijs:
 € 3,75
Oordeel: Geen verse aardbeien, dus kiezen we voor aardbeiensiroop en -suiker als topping. De ijskoude en daardoor wat dikkere bevroren yoghurt wordt geserveerd met een flinterdun krokant wafeltje. Een verrassend coole aanwinst voor de Zeedijk, waar we nog regelmatig zullen terugkeren voor een kopje thee of de froyo.