Van biseksuele Japanse makaken tot monogame vale gieren en interseksuele wallaby’s: de natuur is vol liefde. Liefde in allerlei kleuren en vormen. Van wisselende partners tot een liefdesband voor het leven, van liefkozend vlooien tot luidruchtige seks. Seksualiteit, gender en oriëntatie in de natuur zijn veel meer divers dan we vaak op het eerste oog kunnen zien. ARTIS

Wist je dat gemiddeld de helft van de Japanse makaken biseksueel is, een derde heteroseksueel en een kleine tien procent homoseksueel? De biseksuele makaken vormen dus de meerderheid. Ook wilde eenden variëren graag. Elk jaar, in de voortplantingstijd, vormen ze stelletjes. Dit kunnen hetero- of homokoppels zijn, maar ook trio’s zijn bekend.

Stiekem dichterbij een vrouwtje komen zonder te hoeven vechten met de macho’s? Sommige mannetjes, zoals de noordelijke zeeolifant en herten, vermommen zich bewust als vrouwtje, al dan niet tijdelijk, om zo een vrouwtje te veroveren.

Zinderende Zomeravonden

Laat je tijdens de Zinderende Zomeravonden buiten de reguliere openingstijden al luisterend meevoeren langs al deze vormen van seksualiteit in de natuur tijdens de Veelkleurige Liefdesroute, een audiotour ingesproken door Jeangu Macrooy. Strijk ondertussen neer in het gras voor een zomerse avondpicknick en kom in de stemming met intieme en akoestische live muziek. Ook kan je iedere zondag, tijdens de Zinderende Zomeravonden, luisteren naar verhalen over liefde en seksualiteit van ARTIS-experts tijdens ARTIS vertelt. Zo vertelt de ARTIS-microbioloog hoe goedaardige microben je seksuele gevoelens beïnvloeden en vertelt de ARTIS-sterrenkundige over passie en hartstocht aan de sterrenhemel. We hebben weer zin! Om te daten, te knuffelen, te zoenen en te vlooien. Voor alle splinternieuwe liefdes, liefdes op afstand, ingekakte liefdes, eindelijk-weer-eens-zonder-kids-liefdes… bij ARTIS kom je deze zomer aan al je trekken.

Wanneer
Iedere vrijdag-, zaterdag- en zondagavond t/m 5 september

Hoe laat?
17.00 – 21.00 uur

Meer informatie en tickets:
Kijk op artis.nl/zinin

Foto’s ARTIS/Ronald van Weeren