Fruitvliegjes, we kennen ze allemaal. Helemaal nu de zomer is aangebroken, een lekkere sangria met vers fruit in de maak en voor je het weet vliegen de fruitvliegjes je om de oren. Begin zo snel mogelijk met het bestrijden of wees de vliegjes voor, want fruitvliegjes leggen tot wel 500 eitjes per dag. Online platform voor huishoudelijke diensten Helpling helpt je op weg met deze 5 tips!

1. Gotta catch them all

Fruitvliegjes verspreiden zich binnen enkele seconden door de gehele kamer. Deze met een theedoek achterna jagen? Daar heeft niemand tijd voor. De beste manier van het bestrijden, is om de fruitvliegjes te lokken en te vangen met een kommetje met water, azijn en afwasmiddel. De geur van azijn is onweerstaanbaar voor de fruitvliegjes en lokt ze naar het water toe. Zodra ze in contact komen met het mengsel gaan ze vervolgens ten onder. Winner!

2. Fruitvliegjes aan de borrel

Andere fruitvliegjes bestrijdingsmiddelen die je waarschijnlijk al in huis hebt zijn appelazijn, rode wijn of bier. Dus als je op het punt staat om een wijntje of biertje open te trekken, vergeet de fruitvliegjes dan niet. Neem een kom en vul deze met één van deze vloeistoffen en span daar een stukje huishoudfolie overheen. Prik vervolgens met een vork een aantal kleine gaatjes in de bovenkant en de fruitvliegjes zullen hier direct op afkomen.

Lees ook: Door deze oplossing voor huishoudelijke taken heb je ineens tijd over!

3. Fruitvliegjes paradijs

Wil je de fruitvlieg geen kwaad doen? Dan is daar ook een oplossing voor. Een eenvoudige manier om fruitvliegjes levend te vangen is met een bananenschil en een open plastic zak. Doe de schil in de zak en deze zal zich in no-time omtoveren tot een paradijs voor fruitvliegjes, zorg dat er zoveel mogelijk naar binnen gaan en sluit vervolgens de zak. Open hem buiten en de fruitvliegjes kunnen verder leven buiten jouw huis. Komen ze toch weer ongewenst op bezoek, herhaal dit proces dan.

4. Voorkomen is beter dan genezen

In de winter kun je het vuilnis makkelijk een aantal dagen laten staan voor je het naar buiten brengt, in de zomer is dit een absolute no-go. Door de hitte wordt het fermentatieproces versnelt en de vieze prullenbak verandert in een ‘home sweet home’ voor fruitvliegjes. Het is daarom een goed idee om het afval snel buiten te zetten. Voorkomen van fruitvliegjes is natuurlijk beter dan bestrijden!

Wat ook enorm helpt is het huis constant schoon te houden, zo hebben ze geen kans van slagen. Schakel Helpling in om jou het werk uit handen te nemen. Boek vandaag nog een schoonmaak via Helpling en krijg €10 korting op je schoonmaak met de *code: mijnmokumaugustus10

*T&C:
Alleen voor nieuwe klanten
Geldig op de eerste schoonmaak van een herhaalboeking
Geldig tot en met 31 augustus 2021
Niet te gebruiken in combinatie met andere kortingen