Ook altijd zo’n last van heimwee zodra je de stad verlaat? Neem dan één van deze acht Amsterdamse bestsellers mee!

Sylvester Hoogmoed
Ramses Shaffy Door alles heen
(Noblesse Uitgevers)

Door alles heen viert het leven van Ramses Shaffy (1933 – 2009). Met zijn muziek en kunst toonde deze levenskunstenaar in alle omstandigheden zijn karakter en charisma. Tot aan zijn laatste dagen in het Sarphatihuis aan toe. Ramses liet niemand onberoerd.
€34,99

Peter Voskuil & Idsert Hartendorf
74 krankzinnige verhalen over het WK 1974
(Noblesse Uitgevers)

74 zet in 74 korte journalistiek-literaire verhalen de gebeurtenissen rondom de moeder aller WK’s nog eens op een rij. Lees alles over het mes van Van Zanten, de bondscoach die nooit bondscoach werd, het ‘dingetje’ van Ernst Happel, Willem Duys en de paspoortenaffaire, de soep van Suurbier, het verdwenen cassettebandje en de kater na The Cats. Alle 74 goed!
€14,-

Baantjer
De Cock en een dodelijk spel
(Uitgeverij De Fontein)

De Cock wordt opgeschrikt door de dood van de jonge tennisspeler Daniël Sanders, die vermoord is aangetroffen in een sportschool op de Wallen. Deze Daniël blijkt een talentvolle speler te zijn geweest die, na zijn jonge jaren op de Amsterdamse tennisclub GSM, meedraaide in het harde profcircus. Bij het onderzoek ontdekken De Cock en Vledder dat Sanders onderdeel was van een sinister spel.
€10,99

Lieke Hester
Het kan ook nooit normaal
(Uitgeverij HarperCollins)

Lieke Hester is hoofdagent bij politiebureau Burgwallen in Amsterdam. Een zakkenroller aanhouden, een lichaam zoeken in een donkere woning, een slechtnieuwsgesprek voeren, iemand die suïcidaal is proberen te helpen, een reanimatie uitvoeren of een uit de hand gelopen ruzie sussen: Lieke doet het allemaal, en soms zelfs allemaal op dezelfde dag.
€21,99

Lidewij Martens
Koningsdag
(Uitgeverij Harper Collins)

Amsterdam maakt zich op voor een eerste uitbundige Koningsdag na de pandemie. In de aanloop ernaartoe krijgen rechercheur Flo en haar trouwe hond Hunter te maken met dreigende rellen. Op meerdere locaties vinden incidenten plaats. Er lijkt geen enkel verband tussen de gebeurtenissen, maar Flo raakt steeds dieper verstrikt in een web van macht, leugens en oplichterij.
€19,99

John Pel
Sporen liegen niet
(Uitgeverij Ambo|Anthos)

De lijst met zaken waarbij oud-forensisch rechercheur John Pel in zijn carrière betrokken was, is indrukwekkend en angstaanjagend. Hij werkte hij mee aan tientallen liquidatieonderzoeken – waaronder het Passage-onderzoek – en was betrokken bij schokkende gebeurtenissen als de Bijlmerramp, de moord op Theo van Gogh, de aanslag op het Koninklijk Huis in Apeldoorn, de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn en MH17.
€20,99

Sholeh Rezazadeh
De hemel is altijd paars
(Uitgeverij Ambo|Anthos)

Arghavan is een jonge Iraanse vrouw die nog maar kort in Nederland woont. Terwijl ze een nieuw leven opbouwt, wordt ze geplaagd door herinneringen aan haar jeugd in Iran. Haar moeder vertrok van de ene op de andere dag en haar vader raakte verslaafd aan opium. Arghavan werkt nu in een tweedehandswinkel in Amsterdam. Ze verwondert zich over dit land, waar iedereen haast heeft en waar het onmogelijk lijkt om met de ander verbonden te zijn.
€21,99

Janneke Siebelink
Soms sneeuwt het in april
(Uitgeverij Ambo|Anthos)

1985. Katharina en Peter staan op een beslissend punt in hun relatie. Midden in een zomerse nacht op Texel spreken ze hun twijfels uit. Terwijl ze praten, dringt het verleden van Katharina zich aan haar op. Haar moeder Helena bemoeide zich nauwelijks met haar en Katharina voelde zich nergens thuis. Als Katharina ouder wordt, wordt het haar duidelijk dat haar familie nog een andere geschiedenis kent: een die terugvoert naar de Tweede Wereldoorlog, waarin haar moeder in Amsterdam-Zuid op feestjes werkte van de Duitse bezetter.
€22,99